Bohemka porazila lídra ze Zlíchova o dvě branky

Za ženy se trefila Michaela Moulisová a Anežka Tomšíková.

Bohemka porazila lídra ze Zlíchova o dvě branky

Ve 14. kole nám los přisoudil, do té doby vedoucí tým divize D, FK Zlíchov 1914, což pro nás byla možnost porovnat sílu a kvalitu Bohemaček s týmem z horní části tabulky a samozřejmě i motivace snížit náskok na vedoucí celky. První poločas začaly Bohemačky velice aktivně a během 20 minut si vypracovaly vyložené šance.

Nejdříve se po rohovém kopu dostala Adéla Moulisová k odraženému míči a její střelu obětavě vyhlavičkovala obrankyně Zlíchova z prázdné branky. A na opačné straně se po chybě naší obrany dostala domácí hráčka do slibného úniku. Naštěstí ale její přihrávku nedokázala spoluhráčka usměrnit mezi tři tyče.

Poté se Bohemačky dostaly také do úniku, ale střela minula těsně branku. Následovala další krásná akce, která skončila neuznanou brankou po naprosto nesmyslně odmávaném ofsajdu. Až přišla 25. minuta, kdy jsme po faulu ve středu hřiště zahrávali přímý kop. Načechraný centr od Bednářové dosedl přesně na nohu Michaely Moulisové a tím byla šance brankářky a celé domácí obrany nulová, což znamenalo jediné - vedení 1:0.

Po vstřelené brance se děvčata zalekla možného výsledku a úspěchu a začala jen bránit, což umožnilo domácím Bohemačky přitlačit a ohrozit tak pracně vybudovaný náskok. Z tlaku vytěžil Zlíchov pouze rohové kopy, ale přehlídka pěti rohových kopů, které následovaly po sobě, nebyla příjemná pro nervy všech zúčastněných.

Druhý poločas už byl z pohledu DFK Bohemians 1905 mnohem lepší. Děvčata měla chuť dorazit soupeře druhou brankou a pochopila, že bráněním nic nevyřeší a že musí hrát svoji hru, kterou domácí trápila prvních 25 minut.
Šancí na zvýšení i vyrovnání skóre bylo dost a za pozornost stojí samozřejmě druhá branka, kterou Tomšíková vstřelila tvrdou střelou z úhlu.

Nastřelené břevno a neproměněný únik stav nezměnil a za velkou šanci domácích můžeme označit i střelu, která mířila do horního rohu naší branky, ale brankářka Pourová naštěstí byla na svém místě.

Zápas skončil vítězstvím Bohemky, která dokázala porazit lídra tabulky. Nás všechny přepadla obrovská radost.
Vzhledem k výsledkům ostatních týmů si v neděli 20. 4. 2014 ve Vestci porovnáme opět síly s vedoucím celkem Divize D s týmem FK Příbram.

Všechny fanoušky tímto srdečně zveme a věříme, že je potěšíme vítěztvím.