Z Jihlavy vezou Klokani bod

Ivan Lietava vstřelil branku a srovnával na konečných 1:1. 

Z Jihlavy vezou Klokani bod

Ve 25. kole se potkala dvě mužstva, kterým se v poslední době daří. Domácí Jihlava v posledních pěti zápasech získala jedenáct bodů, Klokani osm a tak se dala čekat vyrovnaná bitva.

Ale v prvním poločase to tak nevypadalo. Klokani kazili, málo se pohybovali, navíc jim dělaly velké problémy kraje, ze kterých létal jeden nebezpečný centr za druhým. Jihlavští měli velmi rychlý přechod do útoku, se kterým si obrana Bohemky nevěděla moc rady.

Jeden takový útok přišel v 15. minutě. Ve středu hřiště měl míč Jánoš a hledal, komu ho posune dále. Vzhledem k tomu, že se na něj nebezpečně tlačil Jindřišek, zkusil to na nabíhajícího Masopusta, který se vrátil po zranění do sestavy. A to parádním způsobem. Kalina jeho náběh nezastihl a tak tento záložník postupoval na brankáře Bohemky sám, čehož využil a mezi nohy mu prostrčil míč do branky. 

Tím festival zahozených šancí nekončil. Za dalších pár minut se rychlonohé křídlo dralo opět do šance, ale Brabec zakročil včas a míč mu na poslední chvíli odkopl. Po centru, kterých létalo do vápna nebývale hodně, se mohl prosadit Vaculík, ale skákavý míč netrefil z dobré pozice ideálně. Další nebezpečný zpětný míč mířil opět na Vaculíka, který mu šel naproti, naštěstí se Pauschek „chytil“ včas a do střely vložil nohu. 

Když tyhle šance Klokani přežili, udeřili oni. Po delší odmlce se dostali na polovinu soupeře a hned z toho byla nebezpečná situace. Chybnou přihrávku vystihl Jindřišek, kousek si míč popotáhl a našel Horu, který si skvěle naběhl ze středu hřiště mezi obránce. Míč sice nešel ideálně na střed, ale i tak to byla dobrá pozice a Hora to věděl. Bohužel jeho rána levou nohou šla pouze do boční sítě.

Ale za minutu, přesně ve 38. minutě, se to již podařilo. Přestože byl klokaní útok zbrzděn, Rada nic nevzdal a nabídl se pro míč. Převzal ho, přiklepl si ho na levačku a tvrdě vypálil. Střela se odrazila od břevna do prostoru, kam dobíhal Lietava a Radovu pumelici doklepl do branky.

Druhý poločas nabídl úplně jiný obraz než ten předchozí. Jihlavské sebevědomí bylo ta tam, Klokanů bylo plné hřiště a začaly se i množit příležitosti. Sedm minut po přestávce se Lietava dostal k odraženému míči a z dobrých pětadvaceti metrů vypálil, bohužel střela šla těsně nad branku.

Daleko od gólu nebyla ani situace, která se udála o tři minuty později. Přetažený roh Jindřiška vrátil do chumlu hráčů Bartek. Tam ho tečoval do branky kolenem Rada, ale Hanuš byl na správném místě.

Do dobrých příležitostí vybízel i dvakrát Bartek, ale jeho nebezpečné centry nikoho nenašly. A tak do větší příležitosti se Klokani dostali až v 70. minutě. Lietava napadal Šourka, který se rozhodl pro zpětnou přihrávku na Hanuše. Na to ale čekal střídající Jeremenko. Přihrávku, která navíc nebyla z nejrychlejších, vystihl a upaloval na jihlavského brankáře. Bohužel jen pouhých pár minut na hřišti ho dostatečně nerozhýbalo a tak jeho nekoordinovaného pohybu využili Jihlavští a v poslední chvíli mu ukopli míč před Hanušem.

O deset minut později se do dobré příležitost po Radově zaseknutí dostal Lietava, ale střelu z hranice vápna brankář Jihlavy vyboxoval před sebe, dorážka Bartka šla mimo tři tyče.

Závěr utkání nabídl mnoho nepřesností a tím pádem hru nahoru a dolu. K obrovské příležitosti se dostal Vaculík, když se míč odrazil od souboje, kde byl Mešanović, ale jeho střelu k tyči z malého vápna Berkovec čekal a zneškodnil ji.

Když už se zdálo, že se rozejdou soupeři po bodu, nabídl příležitost domácím faulem Krch. Ke standardce kousek za šestnáctkou se postavil Vepřek a Vaculík. První jmenovaný míč přeběhl, druhý pak našel přihrávkou po zemi nečekaně Harbu, který se opřel proti míči a trefil tyč! 

Ihned poté sudí Franěk utkání ukončil a tak se Klokani dotáhli na Slavii, se kterou je čeká příští týden doma derby. To mnohé napoví v boji o záchranu.