Košata rozhodl o výhře juniorky

Mladí Klokani porazili Varnsdorf 3:1.

Košata rozhodl o výhře juniorky

Ve 33. kole Juniorské ligy přivítali mladí Klokani na hřišti v Uhříněvsi Varnsdorf, který je v tabulce předposlední. Juniorce měly pomoci i posily z A-týmu. V brance nastoupil Jiří Havránek, v obraně Martin Cseh, Christian Ibeagha a Egidijus Vaitkunas a do ofenzivy naskočili Jan Moravec a Milan Havel.

Zelenobílá juniorka začala zápas aktivněji, Trýznovu jedovatou střelu ale mladý brankář Varnsdorfu Klouda vyrazil. Neuspěl ani Martin Hejno, který po Košatově centru hlavičkoval nad branku. Z první vážnější akce se prosadili hosté, Halbich obešel Ibeaghu a poslal hosty do vedení.

Vedení Varnsdorfu mohl zvýšit ve 25. minutě Volf, Havránek proti němu ale vytáhl výborný zákrok a odstartoval převahu Klokanů. Proti zakončením Vaitkunase a Pechra ještě zakročil brankář Klouda, na hlavičku Hejna po rohovém kopu ze 40. minuty ale neměl šanci dosáhnout.

Otočit zápas mohl ještě v prvním poločase Milan Havel, dostal se s míčem do střelecké pozice a prostřelil i brankáře, na čáře ale zachránil poločasovou remízu stoper Vála.

Po změně stran měli několik slibných příležitostí hosté, Volf po hodině hry přelstil zelenobílou ofsajdovou past, ale Havránek byl na správném místě. Mnohem více práce měl brankář Bohemians při šanci Daníčka po 70 minutách hry, i tuto situaci ale zvládl.

Rozhodnutí přišlo osm minut před koncem. Jakub Košata se postavil k přímému kopu z pětadvaceti metrů a tvrdou střelou rozhodl o vítězství Bohemky, Klouda v brance si na míč sice sáhl, ale vytěsnit ho nedokázal. Závěrečnou branku vstřelil v úniku ze strany střelou na zadní tyč Jan Moravec a stanovil tak konečné skóre 3:1.

Díky vítězství má juniorka Bohemky v tabulce 39 bodů.