O krále Vršovic

Nedělní utkání bude provázet vypjatá atmosféra.

O krále Vršovic

Šestadvacáté kolo proti sobě svede dva týmy, u kterých se před sezónou nepředpokládalo, že budou ve vzájemném zápase bojovat o holé přežití v Gambrinus lize.

Obě mužstva vyměnila krátce po začátku jarní části post hlavního trenéra. Ačkoliv Červenobílí v posledním zápase pod trenérem Koubkem porazili Duklu, vedení se rozhodlo pro razantní krok a přivedlo nizozemského kouče Alexe Pastoora. Tento stratég během sedmi zápasů pak pouze jednou vyhrál (doma se Znojmem), jednou remizoval (s Jabloncem) a pětkrát okusil hořkost porážky (Teplice, Jihlava, Boleslav, Sparta, Plzeň).

To Jozef Weber zůstal u kormidla o zápas déle, ale ani v tom se mu nepodařilo uhrát nějaké jarní body a tak se ve Vršovicích objevil Luděk Klusáček. Pod jeho vedením se ze šesti zápasů radovali Zelenobílí dvakrát (doma s Libercem a Teplicemi), třikrát remizovali (Znojmo, Baník a Jihlava) a pouze jednou prohráli (v Olomouci).

Na straně hostů bude chybět kvůli karetnímu trestu Nevés a pravděpodobně kvůli zranění Boudjemaa. Za Klokany pak nemůže nastoupit Martin Berkovec, jelikož se vedení Slavie rozhodlo využít klauzule ve smlouvě, která znemožňuje jeho start v tomto derby.

„Martin chytal v posledních zápasech velmi dobře a samozřejmě je to pro nás ztráta,“ vyjádřil se k této záležitosti Luděk Klusáček. „Nicméně věřím, že ten kdo nastoupí, a to nyní opravdu neprozradím, ho nahradí. Kluci mají moji důvěru a věřím jim.“

V podzimním střetnutí se Klokani také museli obejít bez tohoto pětadvacetiletého brankáře, v Edenu nakonec těsně prohráli 0:1. Nyní mají však výhodu domácího prostředí.

Přestože nedělní utkání napoví hodně v boji o záchranu, neznamená automaticky konec nadějí. S tím souhlasí i Klusáček: „Tento zápas nerozhodne o tom, jestli sestoupí Bohemka nebo Slavie.“

I tak ale nečeká Bohemku nic lehkého. Po derby s vršovickým sousedem se Klokani utkají s týmy z horní poloviny tabulky, na rozdíl od svých soků, kteří mají přívětivější los. Trenér ale žádné rozpaky nepřipouští. „Porazili jsme Liberec, Teplice, vůbec to takhle neberu,“ odpověděl na dotaz, zda to Klokany nějak znevýhodňuje.

Zápas bude řídit Zdeněk Příhoda s pány Menclem a Vysloužilem, brány areálu se otevřou dvě hodiny před začátkem zápasu. Ten je naplánován na neděli ve 20:15, utkání vysílá živě stanice TV Fanda a Nova Sport.

Lístky jsou již dopředu vyprodané, což si pochvaluje i Luděk Klusáček: „Je to jenom dobře, že bude vyprodáno. Bude krásná kulisa a to k fotbalu patří, kvůli tomu se hraje a na ten zápas se těšíme.“