MČ Praha 10 se chce stát majitelem Ďolíčku

Zastupitelé odsouhlasili získání stadionu od Bohemians Real.

MČ Praha 10 se chce stát majitelem Ďolíčku

Bohemka zažila zlatých dvacet čtyři hodin, které mohou být zlomové z hlediska celé budoucnosti klubu. Po důležité výhře na poli sportovním, jež posunula Bohemians na nesestupovou příčku, byl dnes učiněn rozhodující krok k záchraně tradičního stadionu Bohemians v Ďolíčku. Ke zlomovému rozhodnutí došlo 26.5.2014 v 16 hodin a 12 minut.

Zastupitelstvo Městské části Praha 10 schválilo materiál předložený radním za Desítku pro domácí Petrem Vozobule. Záměr radnice je získat do svého majetku stadion v Ďolíčku, za něž nabízí současným majitelům výměnou sousední pozemek pod parkovištěm. Rozdíl mezi cenami obou nemovitostí, stanovenými zpracovanými znaleckými posudky, bude ze strany Prahy 10 doplacen. Bohemka potom dostane zaplacenou svou loňskou investici do vyhřívaného trávníku a plynové kotelny. Radnice za odkup této techniky nabízí 16 milionů Kč, které se mají stát příjmem klubové kasy.

Pro záchranu Ďolíčku hlasovali zastupitelé většiny stran, záměr nepodpořili pouze politici z hnutí ANO a TOP 09.

Nyní musí celý záměr dle Statutu Hlavního města Prahy ještě schválit Magistrát. Rada hlavního města má na potvrzení záměru lhůtu 45 dní. Poté již můžeme v podstatě začít slavit. Cíl, se kterým kandidovalo politické hnutí fanoušků Desítka pro domácí, bude splněn - Praha 10 se stane majitelem Ďolíčku a Bohemka tak bude mít stejné podmínky jako valná většina fotbalových klubů v nejvyšších soutěžích, o jejichž stadiony se starají místní města. Tažení však není u konce - během příštího volebního období bude třeba stadion patřičně zvelebit a provést řadu nutných investic. Proto je třeba zabojovat, aby si Bohemka i její fanoušci zachovali prostřednictvím Desítky pro domácí přímý vliv na vedení radnice i v příštím volebním období.

Děkujeme všem fanynkám a fanouškům, kteří podpořili svou přítomností v hojném počtu schválení tohoto pro Bohemku zcela zásadního radničního materiálu. Věřme, že i všechny ostatní kroky se podaří učinit podle plánu. O projednávání Ďolíčku na pražském magistrátu vás samozřejmě budeme včas informovat. Jako pravděpodobný termín se jeví druhá polovina června.