Luděk Klusáček nebude pokračovat v Bohemians

Trenér Klokanů odchází do zahraničí, klub hledá náhradu.

Luděk Klusáček nebude pokračovat v Bohemians

Trenér Luděk Klusáček, který vedl Klokany v posledních jedenácti kolech Gambrinus ligy a dovedl je k záchraně, nakonec opouští českou scénu. Klub Bohemians Praha 1905 tedy musí pro příští ročník první ligy hledat nového hlavního trenéra. Tímto úkolem jsou pověřeni sportovní ředitel Tomáš Požár ve spolupráci s ředitelem klubu dr. Ladislavem Valáškem. Jméno nového trenéra by klub měl oznámit na svých oficiálních stránkách v nejbližších dnech.

Po nevydařeném 19. kole letošní právě ukončené sezony, kdy Bohemka prohrála na Slovácku 0:1, byl odvolán ze své funkce trenér Jozef Weber, který strávil u Botiče přesně dva roky a tři dny. Místo něj přišel právě Luděk Klusáček. Své angažmá nakonec zakončil s bilancí čtyř výher, čtyř remíz a tří proher. Klokani během měsíce a půl dokázali porazit týmy z předních příček tabulky jako Liberec (1:0), či Teplice (3:1). Ovšem s Olomoucí i se Slavií prohráli vždy o jednu branku. I to ovšem stačilo k zisku 30 bodů a k celkové záchraně v nejvyšší soutěži.

I přesto se ovšem trenér Klusáček rozhodl pro odchod. „Má priorita je a byla momentálně zahraničí. A přestože mě práce v Bohemce velmi bavila, rozhodl jsem se dát přednost této nabídce,“ řekl krátce po svém odchodu trenér Klusáček a naznačil, že jeho další kroky povedou mimo Českou republiku. „Chtěl bych moc poděkovat fanouškům. Z klubu se mi neodchází lehce. I během krátkého období jsme toho hodně prožili. Jak s hráči, realizačním týmem, vedením, tak i s fanoušky, kteří patří k nejlepším v lize! Naše společná radost na hřišti po zápase s Plzní, to bylo něco fantastického. Tyto okamžiky budu nosit do smrti v hlavě,“ popisoval trenér příjemné záchranářské sobotní oslavy.

Trenér Klusáček viděl úspěch mužstva v týmovém pojetí. „Moc bych chtěl poděkovat hráčům, předvedli během jara obrovský charakter! Dokázali jsme otočit spoustu zápasů a povedlo se nám společně to, v co už moc lidí nevěřilo. Hráčům přeji, aby podobným způsobem nepřestávali věřit i v budoucnu, ať už budou kdekoliv.

Poděkování ovšem patří i všem lidem okolo mužstva. Realizačnímu týmu, zaměstnancům ze sekretariátu, z tiskového oddělení, i správcům, kteří se starají o trávník. Je to úspěch nás všech! Každý se na tom podílel větší, či menší měrou. Bez těchto lidí bychom to těžko dokázali,“ nezapomněl odcházející trenér na všechny zaměstnance klubu.

Bohemku budu určitě dále sledovat. Pokud by byla někdy v budoucnu možnost opět spolupracovat, z mé strany zájem určitě bude,“ naznačoval možné kroky v budoucnu trenér Klusáček, který v Bohemce již dříve působil. V pondělí se trenér oficiálně rozloučil se zaměstnanci klubu. Předseda představenstva Ing. Dariusz Jakubowicz mu jménem celého vedení poděkoval za odvedenou práci a za záchranu klubu v Gambrinus lize.

I klub Bohemians Praha 1905 přeje trenérovi Luďkovi Klusáčkovi mnoho úspěchů v jeho dalším angažmá i v osobním životě. Děkujeme!