Bohemka odcestovala na soustředění do Břízek

Před odjezdem došlo ke zúžení kádru A-týmu

Bohemka odcestovala na soustředění do Břízek

Klokani již mají za sebou dva týdny tréninkového procesu, během kterých absolvovali také čtyři přípravné zápasy s vyrovnanou bilancí jedné výhry, dvou remíz a jedné prohry. V pondělí ráno se hráči a realizační tým odebrali na pětidenní soustředění do Břízek u Jablonce, během kterého odehrají na místě ve středu i přátelský zápas se Slovanem Varnsdorf.

O víkendu došlo k definitivnímu vyřešení otázek ohledně zeštíhlení hráčského kádru. Bohemka se rozloučila s několika hráči, kteří již v týmu působit nebudou. Ze stávajících fotbalistů jsou to brankář Peter Gabriš a útočník Elie N'Dekre. Oba nedostali nabídku na další setrvání v klubu a hledají si nové působiště. Z testovaných exotických hráčů trenéry dostatečně nezaujali Alžířan Faouzi Bourenan ani Nizozemec Rangelo Janga.

Nabídku setrvání v Bohemce naopak dostal Kolumbijec John Edison Mosquera Rebolledo. Kmenový hráč španělského druholigového klubu z Alicante Hércules CF v sobotu odcestoval k vyřízení potřebných dokumentů do Španělska a v úterý by se měl znovu zapojit do přípravy v Břízkách. Vedení Bohemians v těchto dnech řeší se španělskou protistranou formu angažmá tohoto ofenzivního záložníka.

S týmem odcestoval také navrátilec z Julisky Vojtěch Engelmann, jehož na začátku přípravy trápily drobné zdravotní potíže. Z dorůstajících nadějí Bohemky si důvěru vysloužili brankář Petr Dočekal, záložník Michal Hubínek a útočník Roman Artemuk. S áčkem se naopak již nepřipravují Lukáš Budínský, který nejspíše odejde na hostování do druholigové Karviné, Milan Havel, jenž se vrátil do bohemácké juniorky, a Adam Klavík, kterého nadále trápí zdravotní problémy. Posledně jmenovaný se však vrátí do tréninkového procesu, hned jak mu to zdravotní stav dovolí.

V současnosti tedy tvoří kádr Bohemky pro nejvyšší soutěž šestadvacet jmen, s nimiž může trenér Roman Pivarník počítat do boje o co nejlepší umístění v nadcházejícím ročníku Synot ligy. Aktuální soupisku si můžete prohlédnout v sekci A-tým na tomto webu.