Na úvod přišla porážka

V Jablonci se junioři neprosadili a již po 22 minutách prohrávali o tři branky.

Na úvod přišla porážka

Juniorku na úvod nového ročníku Juniorské ligy čekal silný Jablonec, se kterým drží Klokani zápornou bilanci jedné výhry a třech porážek se skórem 7:12. Tu nevylepšili bohužel ani dnes. V základní sestavě nastoupila sice šestice hráčů z A mužstva (Artemuk, Bartek, Hubínek, Ibeagha, Šírl, Švenger, na lavičce poté ještě Dočekal a Havel), ovšem všichni hráči áčka dopoledne absolvovali funkční testy na FTVS v Praze, což se zřejmě podepsalo pod výkon celého mužstva.

Jablonec vstoupil hned do zápasu tím nejlepším možným způsobem. Ve 2. minutě se k rozehrávce přímého volného kopu přibližně metr zpoza vápna postavil Michal Skwarczek a přesnou střelou přes zeď poslal míč za záda brankáře Švengera. Hned v 19. minutě zlý sen Klokanů pokračoval. Ibeagha v pokutovém území fauloval domácího Crnkiče a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Michal Skwarczek a Jablonec rázem vedl o dvě branky.

Ještě hůře bylo o tři minuty. To se po nepovedené přihrávce dostal do šance Kovář, který přesnou střelou k tyči zvyšoval již na 3:0. Poté muselo dojít po půlhodině hry ke střídání brankáře Švengera, který si stěžoval na bolest boku. Do hry se dostal tedy náhradník Dočekal. Skóre se již do konce prvního poločasu nezměnilo. Dočekal musel zasahovat proti Kuhnovi, zlikvidoval taktéž další standardní situaci Skwarczeka.

Ve druhé pětačtiřicetiminutovce byl Dočekal dokonce již jednou překonán, celou situaci musel na brankové čáře zachraňovat Ibeagha. To se psala 62. minuta. Žádnou další vstřelenou branku si hráči v Břízkách nepřipsali, ovšem jablonečtí působili lehce svěžejším dojmem. Šanci na reparát budou mít Klokani za týden doma proti Dukle. Tu hostí v pondělí 4. srpna od 13 hodin v Uhříněvsi.