Na Slovácku nás nečeká nic lehkého

K dalšímu utkání budou Romanu Pivarníkovi k dispozici Pauschek se Švengerem.

Na Slovácku nás nečeká nic lehkého

K druhému kolu Synot ligy se Klokani chystají na dvě stě sedmdesát kilometrů dlouhý výjezd do Uherského Hradiště, kde je přivítá nejlepší moravské mužstvo loňské sezony – 1. FC Slovácko.

„Je to mužstvo, které se hráčsky stabilizovalo,“ komentoval trenér Pivarník fakt, že v klubu se přes léto udály jen minimální změny. 

Ačkoliv po minulé sezoně převládala na jihu Moravy spokojenost, vstup do nového ročníku se příliš nepovedl. „Slovácko podalo po každé stránce dobrý výkon, i když výsledkově ho nezvládlo,“ popsal těsnou domácí porážku trenér Pivarník.

Jihomoravané totiž vedli od 33. minuty a zdálo se, že mají otěže zápasu pevně v rukou. Ale stačila čtyřminutová pasáž, aby se ze třech bodů radovala Slavia, za kterou mimo jiného srovnal výstavní trefou odchovanec Bohemky Milan Škoda.

A není to jediný článek, který první ligový zápas Moravanů spojuje s Klokany. Zelenobílí výsledkově taktéž nezvládli první domácí utkání, taktéž poměrem 1:2 a taktéž s mužstvem z Prahy. Vršovickým v cestě stála mistrovská Sparta, a i když srdnatě bojovali, nakonec odcházeli s prázdnou.

Po zápase se hodně diskutovalo, kdo dostane v dalším kole přednost na postu brankáře. Na to jsme se zeptali i Romana Pivarníka. „Ještě nevím, rozhodneme to později,“ odpověděl ve středu neutrálně.

Tolik zdrženlivý ale nebyl na postu hrotového útočníka: „S prací Mikuše jsem byl spokojený,“ liboval si trenér a dodal: „Samozřejmě, Sparta byla těžkým soupeřem, doufám, že ho v dalším zápas dokážeme ještě lépe podporovat.“

Do utkání již nezasáhne Jan Růžička, který odchází na půlroční hostování do Karviné a potká se tam s Lukášem Budínským a trenérem Jozefem Weberem. Brankář Peter Gabriš a útočník Adam Klavík se v současné době připravují s juniorskou kategorií a hledají si nové angažmá.

Bilance mezi kluby vyznívá lépe pro domácí mužstvo. Ve čtrnácti utkáních se jim podařilo šestkrát zvítězit, třikrát prohrát a pětkrát remizovat. Poslední duel Klokani sehráli shodou okolností na půdě našeho soupeře a padli po nepříliš dobrém výkonu 0:1. Byl to poslední zápas Jozefa Webera na klokaní lavičce.

Zápas na Městském stadionu začne v sobotu od 17:00, hlavním rozhodčím bude Tomáš Kocourek, na lajnách mu budou pomáhat Dušan Pospíšil a Zdeněk Arnošt.

Slovácko doma ženou neúnavní, i když hodně nároční, fanoušci. První zápas se jich sešlo na stadionu přes pět tisíc. Navíc rozhodčí budou pod drobnohledem, když se jim povedlo na jihovýchodním cípu republiky před týdnem nesprávně posoudit několik sporných okamžiků, které možná rozhodly o porážce 1. FC a tak Klokany v tomto ohledu nečeká nic jednoduchého.

Sektor hostí se nachází na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty na jižní tribuně D a přístupová cesta je možná z ulice Rostislavova. Holabus kvůli malému zájmu fanoušků nakonec nebude vypraven. Ti, kteří pojedou do Uherského Hradiště automobily, mohou parkovat u nedalekého obchodního domu Tesco ležícího u třídy Maršála Malinovského. Cena vstupenky je stanovena na 150 Kč.