Verti-Drain v Ďolíčku

Za financování Družstva fanoušků Bohemians se pořídli do Ďolíčku důležitý přístroj.

Verti-Drain v Ďolíčku

V pátek po poledni se do Ďolíčku přivezl Verti-Drain, což je stoj umožňující intenzivní provzdušnění vegetační vrstvy. "Jednoduše řečeno, Verti-Drain svými hroty umožňuje vypouštět jedovaté plyny z trávníku a dělá kořínkům více prostoru. Nebo když je hrací plocha hodně udusaná, popřípadě nyní teď hodně pršelo, tak to více provzdušní kořenový systém a trávník poté lépe a rychleji roste," snažil se správce stadionu Michal Pácl jednodušeji přiblížit fungování zakoupeného stroje.

Je to důležité především pro aerifikaci. Abychom to vysvětlili, aerifikace znamená provzdušnění a rozrušení zhutnělého substrátu, a tím vytvoření vhodnějších půdních podmínek pro lepší vývoj kořenového systému, rychlejší a efektivnější vsakování a příjem vody a minerálních látek a celkové zlepšení kvality travnatého povrchu.

Pro prvoligový trávník je v dnešní době obhospodařování kvalitní technikou takřka nezbytností. S tímto vědomím byla v posledních týdnech, kdy se blíží přechod vlastnictví stadionu na MČ Praha 10, vyvolána jednání s vedením radnice. Nakonec však městská část neprojevila ochotu Verti-Drain pro práci v Ďolíčku zakoupit. Takřka okamžitě po zjištění této skutečnosti tedy stroj pro trávník, který najde využití nejenom v Ďolíčku, ale i na dalších tréninkových hřištích Bohemians, pořídilo Družstvo fanoušků Bohemians a bude klubu plně k dispozici. Na koupi Verti-Drainu přispěla z rozpočtu svého hnutí i Desítka pro domácí. Zatímco vedení radnice o pomoci rozvoji fotbalu na svém území většinou jen bezvýsledně jedná, fanoušci opravdu konají a Bohemka jim za to děkuje!