Klokany čeká anglický týden

Ve středu do Kolína a v sobotu v Ďolíčku s Jabloncem.

Klokany čeká anglický týden

Hráče Bohemians, stejně jako ostatní prvoligisty, čeká anglický týden. Ve středu nastoupí Klokani v Kolíně k utkání Poháru Fotbalové asociace České republiky a v sobotu je čeká v Ďolíčku v rámci 4. kola Synot ligy těžké utkání proti Jablonci. Předprodej vstupenek na sobotní duel začal v Ďolíčku během úterního dopoledne.

Svěřenci trenéra Pivarníka budou mít třetí pokus postoupit přes druhé kolo domácího poháru. V sezoně 2012/13 nám vystavil stopku Meteor, v loňské sezoně to byli zase Domažlice. "Já jsem se byl na Kolín v neděli podívat, když hrál se Zlínem. I když hrají o soutěž níže, nic nechceme nechat náhodě. I dnes budu na tréninku hráčům říkat, že k utkání budeme přistupovat na sto procent," řekl odhodlaně hlavní trenér Roman Pivarník. Bohemka má téměř jako jediná, společně s FC Vysočina Jihlava, proti sobě ve 2. kole poháru druholigového soupeře. Ostatní mužstva z první ligy hrají proti třetiligovým, či divizním mužstvům. Sparta, Plzeň, Liberec a Mladá Boleslav zasáhnou až do 3. kola.

K utkání s největší pravděpodobností stále nebudou připraveni Petr Nerad s Danielem Krchem, které trápí lehké zranění. "V pondělí se k nám ale již připojili na trénink," vrací toto téma zpět mezi nevyřešené trenér Pivarník. "Otazník visí nad stavem Matúše Mikuše, který si stěžuje na bolest třísel. I Erich Brabec má lehké problémy s kolenem," počítá další možné ztráty lodivod Bohemians. "V utkání juniorky ve Varnsdorfu se nám lehce zranil Roman Artemuk, který při rozcvičce špatně trefil míč a bolí ho kotník. Milan Havel se zase zranil v utkání Meteoru," dovyčetl seznam možných středečních absencí Pivarník.

"Stejně ale počítám s tím, že udělám v každé řadě jednu změnu. Ať už ze zdravotních důvodů, či herních. A chtěl bych, aby hrál po zranění David Bartek, aby získal herní praxi," lehce odtajnil možnou sestavu na středeční pohárový zápas trenér.

Kolínu se vstup do nové sezony nepovedl. Jako nováček Fotbalové národní ligy prohrál oba své zápasy - se Znojmem 0:4, se Zlínem 1:2 - i když je hrál na domácí půdě. Nyní přivítá do třetice Bohemku, která bude chtít na tuto sérii určitě navázat a odvézt si z Kolína výhru a tím i postup do 3. kola Poháru FAČR.

Vstupenky, které se budou prodávat na pokladnách u stadionu, budou stát 60 Kč. Sportovní areál se nachází v ulici Brankovická a konkrétní možnosti dopravy ke stadionu naleznete v sympatickém článku na oficiálních stránkách kolínského klubu. Kapacita sektoru hostí je 300 míst.