Klokani prolomili černou sérii a postoupili!

V Kolíně si Bohemka poradila s místním druholigovým celkem a vyhrála 3:0.

Klokani prolomili černou sérii a postoupili!

Bohemka přijela do Kolína prolomit svoji smůlu v domácím poháru a chtěla na třetí pokus postoupit přes druhé kolo. I přes nepříznivé počasí dorazila na stadion na místní poměry slušná návštěva. Kolín měl za sebou jako nováček Fotbalové národní ligy dva domácí zápasy, které se Znojmem i se Zlínem prohrál. Tuto statistiku přijeli prodloužit ve středu odpoledne Klokani.

Celý první poločas byl hodně nevýrazný a na podmáčeném terénu dělalo některým hráčům problém udržet se na trávníku. Hned na začátku zápasu se rychlý Mosquera ocitl na levé straně v úniku, ale centr mu nevyšel úplně podle jeho představ. I další naše akce vedli hráči spíše po levé straně, ale kolumbijský záložník byl nepřesný.

V 19. minutě se probudila i naše druhá strana. Jindřišek našel mezi obránci nabíhajícího Bartka, jeho přízemní centr ale nenašel ani jednoho nabíhajícího hráče. Kolín hrozil jedině z rohových kopů, případně z dlouhých autů Jakuba Šimkovského.

Po půlhodině hry jsme se dočkali konečně vážnější šance. Jindřišek vyslal Bratanoviče, ten si zpracoval balón na levou nohu, ale rozhodl se střílet pravou. Pokus o obstřel nevyšel ideálně a brankář Pechatý si připsal první úspěšný zákrok.

Když už to vypadalo, že půjdou aktéři středečního pohárového utkání do kabin po bezbrankové první půli, rozhodl slovenský forvard. Mosquera se pohyboval na pravé straně, dostal se rychle do vápna, kde přihrával před prázdnou branku právě Lietavovi a ten neměl již problém otevřít skóre.

Do druhého poločasu naskočili Klokani ve vyšším tempu. Jejich nadvláda na hřišti byla již jednoznačná a to se projevilo i v počtu brankových příležitostí. Nejdříve v 53. minutě tvrdě centroval do vápna Mosquera, před Lietavou ovšem zakročil brankář Pechatý.

Po hodině hry se ale hráči v zelenobílém trefili podruhé. I s trochou štěstí se z dálky prosadil Jakub Rada, který vystřelil z dvaceti metrů. Před domácím brankářem míč ještě skočil, poté mu proklouzl rukavicemi a balón se rázem ocitl za brankovou lajnou.

A o tři minuty bylo ještě veseleji! Po rychle rozehrané standardce se míč dostal k Engelmannovi, který ho poslal rovnou do vápna. Tam se zblízka prosadil hlavou opět Lietava a bylo to již o tři branky. A v kotli se oslavovalo!

Poté se hra hodně rozkouskovala střídáním, i přesto měli Klokani navrch. Tento výsledek si až do konce zkušeně pohlídali. Navíc mohl Lietava dvě minuty před koncem dovršit hattrick, ale z malého vápna branku přestřelil.

Po třech letech Bohemka konečně postoupila do třetího kola Poháru FAČR, kde narazí na prvoligové České Budějovice. Ty si poradily se svým středečním soupeřem Sokol Brozany vysoko 6:2.