Černá série pokračuje

Další domácí prohru s Jabloncem zapřičinil špatný první poločas.

Černá série pokračuje

Na souboj klubů vyznávajících zelené barvy došlo již ve čtvrtém kole, kdy do Vršovic dorazilo mužstvo ze severočeského Jablonce.

Hosté nenaplňovali zatím předsezónní očekávání, a tak na rovinu vyhlásili, že jedou napravit začátek soutěže a přivézt tři body. A podle prvního poločasu to tak vypadalo. Hosté byli lepší ve všech herních činnostech. Klokani jakoby usnuli na vavřínech předešlých utkání a za vlažný začátek byli náležitě potrestáni.

V desáté minutě Kopic protlačil míč na levé straně přes Pauscheka a našel v prostoru penalty zpětnou přihrávkou v druhé vlně Rossiho. Ten nebyl nikým obtěžován, zamířil do protipohybu Švengera a již běžel slavit se svými spoluhráči.

Navíc jablonečtí okupovali dál území Klokanů a nedali jim příliš šancí ke skórování. Nejblíže tak Zelenobílí byli ke vstřelení branky ve 22. minutě. Série několika narážeček a dlouhé přenesení od Rady způsobily, že Moravec nebezpečně centroval ostrý míč do šestnáctky. Romera pouze odklonil míč na roh, který skončil na kopačce Engelmanna. Prudký volej nártem šel sice mimo branku, ale zasloužil se o potlesk tribun.

Jinak ale byli nebezpeční především hosté. Ty největší šance si schovali na konec poločasu.

Nejdříve ve 39. minutě Šmíd propadl podobně jako Pauschek, ale tentokrát na pravé straně s Doležalem. Přišla další zpětná přihrávka, Kopicovi se však míč zasekl mezi nohama a byl rád, že ho nabídl proti noze Novákovi na velkém vápně. Prudká střela na střed branky ale znamenala pouze roh po vyražení Švengerem.

Za tři minuty se Brabec srazil na malém vápně s Pauschekem, čehož využil Crnkič a sebral odražený míč. Švenger vyběhl, aby zmenšil bosenskému střelci úhel, což se podařilo, protože musel mířit výše, než by potřeboval, a branku přestřelil.

O přestávce jistě přišla sprška slov od trenéra Pivarníka, protože se do té doby mdlí Klokani do soupeře zakousli. Ovšem až po 46. minutě, kdy je soupeř zchladil.

Dlouhý míč si našel Crnkič na levé straně, opět využil nedůslednosti Pauscheka a odcentroval. Míč se dostal ke Kopicovi, který si ho stehnem nejdříve připravil, aby levou nohou z hranice penaltového kopu v pádu zakončil po zemi mezi tři tyče.

Přestože se Klokani dále snažili odpovědět a alespoň snížit, byli to první hosté, kdo mohl vsítit další branku. Kopic prošel mezi třemi protihráči a předložil míč Doležalovi. Ten si na hranici malého vápna udělal místo, nechal Brabce přeběhnout a levou nohou z otočky vystřelil. Naštěstí byl brankář Bohemky v pravý čas na svém místě a nohou zabránil třígólovému rozdílu.

Pak se konečně dostali ke slovu i zelenobílí. Přetažený centr se snesl k Radovi, jenž ho levou nohou napálil z úhlu přímo do branky, kde stál naneštěstí Doležal. Hrudníkem sice zachránil svůj tým od snížení, ale zároveň si vyrazil útočník Jablonce dech a musel být ošetřován.

Jakoby Vršovičtí na hrací ploše ožili a fanoušci to poznali. Hnali svůj tým do snížení a to přišlo brzy. Blesková akce ze šedesáté minuty po levé straně v ose Mikuš - Mosquera - Moravec se dostala až k Bratanovičovi, který se obtočil kolem svého ochránce na penaltě podobně jako předtím Doležal, ale tentokrát skončila akce brankou.

Inkasovaný gól znejistil jablonecké, naopak do žil Klokanů vlil naději. Hra se více vyrovnala, ale přesto severočeši prokazovali svoji kvalitu – Klokani neměli žádnou větší šanci.

Navíc hrozili z brejků. Jeden takový by skončil brankou, kterou ale odvrátil Jindřišek. Akce hostů šla v rychlém sledu z levé strany na pravou, kde byl sám Kubista a stačilo mu umístit míč do branky. Jako blesk se tam přihnal kapitán zelenobílých a skluzem míč zblokoval.

Na konci utkání si Klokani vytvořili tlak ze standardních situací, ale obrana hostů byla pozorná a nepřipustila větší závar či chybu, která by celý zápas z jejich pohledu zdiskreditovala. Vršovičtí tak zůstávají stále se třemi body, další budou moci přidat za týden v Příbrami.