Do středu tabulky

Utkání v Příbrami může Klokany odrazit do klidných vod.

Do středu tabulky

Po domácí porážce s Jabloncem Klokani zamíří do Příbrami, která teprve čeká na svoji první výhru. Přesto se příbramští mohou těšit alespoň ze dvou bodů. V úvodním kole totiž remizovali s vicemistrem z Plzně, poté vydolovali bod v Liberci. Následné dvě porážky (Sparta a Boleslav) ale připravily Středočechy o lepší pozici.

„Příbram má těžký los,“ komentoval úvodní kola Roman Pivarník. „My se samozřejmě budeme snažit v zápase bojovat. I když víme, že se v Příbrami těžko hraje.“

V tom má trenér Pivarník pravdu, i když Klokani mají se svým sokem kladnou bilanci. Dokázali nad Příbramí devětkrát vyhrát, jednou remizovat a šestkrát prohrát. Všechny prohry zelenobílých přišly ve venkovních utkáních. Dvakrát se jim ale podařilo odjíždět z Energon areny v roli vítězů. V posledním zápase však podlehli 0:1.

Vršovickému stratégovi by se do hry měli vrátit dva mladíci, které trápilo zranění. „Hráči jako Dan Krch nebo Petr Nerad nastoupili za juniorku a začínají s herní praxí. Dneska už budou připraveni na sobotní zápas, otázka je, zda se dostanou do sestavy,“ kalkuloval Pivarník.

V sestavě by se mohli objevit změny, už kvůli nepříliš povedenému poslednímu zápasu. Jmenovitě jsme se zeptali na Pauscheka. „Bohužel se v situaci při prvním gólu nechal opít, což mu samozřejmě nepřidalo na pohodě v zápase,“ ohlédl se za utkáním sedmačtyřicetiletý kouč. „My jsme ty věci rozebrali i s dalšími hráči a doufám, že dokážeme zápas zvládnout.“

Utkání v Příbrami je naplánováno na sobotu v 17 hodin, řídit ho bude jako hlavní rozhodčí Ondřej Lerch, jako asistenti se představí Pelikán a Kubr.

Celková kapacita sektoru hostí byla stanovena pro sobotní duel na 800 míst, cena vstupenek je 100 Kč. Byli jsme informováni, že pořadatelskou a bezpečnostní službou bude kladen důraz na bezpečnostní prohlídky. Rovněž bude probíhat dechová kontrola a fanoušci pod vlivem alkoholu nebudou vpuštěni na stadion. Zároveň budou kontrolovány všechny příruční tašky, ledvinky, kabelky a batohy, zabavena bude veškerá pyrotechnika.