Další tři body z venku

V Příbrami Klokani otočili, rozhodl druhý poločas.

Další tři body z venku

K pátému kolu vyjeli Klokani do středočeské Příbrami, kde se pokusili prodloužit bilanci domácích, kteří ještě stále čekali v aktuálním ročníku na první vítězství. A to se jim nakonec podařilo, i když cesta nebyla jednoduchá.

První poločas nenabídl nikterak záživný fotbal, oba soupeři se nedokázali jednoznačněji prosadit a tak bylo vidět málo šancí. Tu první měli Klokani v 9. minutě, když se prohnal do vápna téměř bez povšimnutí hostující obrany Moravec, jenže svojí slabší nohou zamířil pouze doprostřed branky.

Domácí se ke slovu dostali ve dvaadvacáté minutě. Pilík zatáhl míč po pravé straně, jen taktak ve hřišti ještě nacentroval na Řezníčka, který z hranice pokutového kopu mířil hlavou těsně vedle.

Nemusel toho však moc litovat. Neves se v poklusu vydal přes celé hřiště, aby vhazoval na levé straně a dohodil až do malého vápna. Klokani to nečekali, nechali volného Filla a ten poslal hlavičkou domácí do vedení.

Hned o minutu později se vřítil do vápna Mosquera, kde byl také i faulován. Penaltu ovšem rozhodčí Lerch nenařídil. Ke konci čtyřicáté minuty se vyskytla ještě jedna příležitost příbramských. Klokani nestihli pobrat střed hřiště, ze kterého pak přišla na hranici velkého vápna zpětná přihrávka k Řezníčkovi. Ten dobře mířil k pravé tyči, ale Švenger vytáhl dobrý zákrok a míč vyškrábl.

Druhý poločas byl z pohledu diváka mnohem atraktivnější. A zasloužila se o to i rychlá branka Klokanů. Šest minut po přestávce se totiž Mikuš vypořádal nadmíru dobře s ošemetnou situací u rohového praporku. Dlouhým nákopem přes šíři hřiště našel v náběhu Mosqueru, který na hranici velkého vápna zachoval klid a levou nohou technicky umístil míč k tyči.

Za nerozhodnutého stavu se postavil k přímému kopu z hranice šestnáctky rovnou ze střídačky Zeman. Levou nohou zatočil míč do břevna, od kterého se odrazil na brankovou čáru a ven.

Další šanci si vytvořili domácí při Řezníčkově hlavičce z rohu, když předskočil Brabce, ale již nezvládl lépe zamířit. Ihned z protiútoku se ze své poloviny prodral do brejku Moravec, obhodil si Tarcala, který ho navíc fauloval, a mířil na Boháče. Ten nejdříve vyběhl, ale pak si to rozmyslel, ztratil stabilitu, čehož využil Moravec a propálil ho na bližší tyči.

Přesto domácí otočení stavu nerozhodilo a dál se snažili o aktivní hru. Zemanovy centry z levé strany „smrděly“ brankou. V jednom takovém případě se protáhl podél Pauscheka, odcentroval před bránu, kde míč podskočil Šmíd a přistál k Fillovi, jenž po odskoku asi ze čtyř metrů přestřelil branku.

Vzápětí přišla identická situace po centru Švancary, ale Slepička si hlavou neporadil o moc lépe jak Fillo. A tak přišel pro domácí trest.

Klokani byli v těžké defenzivě, když Rada obral před vlastním vápnem protihráče a vyslal sprintujícího Lietavu. Ten využil náběhu Brabce, jenž přeběhl celé hřiště a vychutnal si Boháče přesným obstřelem.

V posledních okamžicích ještě využil střídající Švancara zmatku v obraně, zpracoval si centr podle názoru redakce rukou a křižnou střelou zkorigoval skóre. Víc ale příbramští nestihli a tak si Klokani domů odvážejí cenné vítězství.