Individuální ocenění za sobotní výhru

Hned několik Klokanů chválila média za sobotní výkon, či povedené akce.

Individuální ocenění za sobotní výhru

Jak jsme vás již dříve informovali, v nominaci na fanouškovskou Jedenáctku Synot ligy 5. kola se objevila hned trojice zástupců Bohemians. Nakonec se do sestavy díky hlasům fanoušků dostal záložník Jan Moravec a stoper Erich Brabec, který zaznamenal třetí, a tedy vítěznou branku zápasu.

Pro Brabce to byla první trefa v dresu Bohemians a rovnou ji oficiální server Synot ligy označil za GÓL KOLA. Běžela 88. minuta a stoper Klokanů začal u svého vápna sprintovat a zastavil se až na druhé straně hřiště, kde nasměroval míč přesně k tyčce a vstřelil vítěznou branku utkání. "Tak to platí určitě! Když se stoper v devadesáté minutě vydá takhle na výlet, tak něco musí mít natrénováno," reagoval Brabec se smíchem na dotaz o své kondici. "Kluci už toho měli dost, ten zápas odmakali, hlavně ve druhé půli," chválil své spoluhráče zkušený Brabec. "Já jsem cítil trochu více sil, než ostatní a viděl jsem, kam Ivan dostane přihrávku a předpokládal jsem, že mi ji tam zřejmě dá. Kdyby mi nepřihrál, tak bych mu asi vynadal, protože jsem ten sprint musel dvě minuty vydejchávat," vrátil se k situaci ze závěru sobotního zápasu.

Navíc na serveru iSport.cz zveřejnil svůj výběr nejlepších branek 5. kola i bývalý kanonýr Horst Siegl. A mezi TOP 5 gólů zařadil i dva z kopaček hráčů Bohemky. Na třetí místo dal akci Jana Moravce, který na polovině hřiště přebral balón od Jhona Mosquery a pelášil vysokou rychlostí na branku Příbrami. Obhodil si Tarcala, který ho navíc fauloval, a mířil na Boháče. Ten nejdříve vyběhl, ale pak si to rozmyslel, ztratil stabilitu, čehož Moravec využil a propálil ho na bližší tyči.

Jako druhou nejlepší branku 5. kola Synot ligy vybral Horst Siegl branku kolumbijské akvizice v zelenobílém dresu Jhona Mosquery. Po centru Matúše Mikuše z pravé strany trefil Mosquera balón přímo ze vzduchu ke vzdálenější tyčce a nakopl spoluhráče k velkému obratu! Návštěvníci článku na iSport.cz dokonce označují tento gól za nejpovedenější akci celého víkendového programu Synot ligy.