Klokani postoupili do další fáze domácího poháru

V Ďolíčku porazila Bohemka prvoligové Dynamo 2:0 a postupuje do 4. kola.

Klokani postoupili do další fáze domácího poháru

V reprezentační pauze, kdy si své povinnosti odjeli plnit z kádru Bohemians Elvis Bratanovič a Lukáš Pauschek, čekalo Bohemku 3. kolo Poháru FAČR. Hlavní trenér Roman Pivarník udělal oproti minulému ligovému utkání hned sedm změn v základní sestavě, ovšem o žádném oslabení nebyla ani řeč. V zahajovací jedenáctce se nově objevili Jiří Havránek, Václav Kalina, Martin Cseh, Radek Šírl, David Bartek, Petr Nerad a Ivan Lietava.

Již od začátku byli aktivnější domácí Klokani. A hned v osmé minutě se zelenobílí fanoušci dočkali vstřelené branky. David Bartek centroval do vápna, Ivan Lietava míč ještě netrefil, a když se zdálo, že akce skončí, na zadní tyči se objevil Jhon Mosquera, který předskočil budějovického obránce a vstřelil úvodní branku sobotního zápasu.

Ve 24. minutě se v šanci ocitl opět kolumbijský záložník. Po nacvičeném signálu vyslal z přímého kopu Radek Šírl balon přímo na zabíhajícího Mosqueru, ten ale trefil jen boční síť. Po této akci začali zlobit i hostující hráči. O dvě minuty později si centrovaný míč našel Michal Škoda, naštěstí se mu již nepodařilo přehodit vybíhajícího Havránka.

Po půlhodině hry bylo ještě veseleji! Ivan Lietava vybojoval téměř ztracený míč na brankové lajně, zatáhl ho k brance, kde poté našel nabíhajícího Radu. Zpětná přihrávka směrem na penaltu znamenala již lehkou situaci pro středopolaře Klokanů a zároveň navýšení skóre na 2:0.

V prvním poločase stihli zahrozit ještě budějovičtí. Martin Cseh ztratil míč, Michal Škoda přihrával do vápna na Fundu, ale jeho střelu naštěstí stihl zblokovat na poslední chvíli Brabec, který tak odvracel na roh.

I druhý poločas byl v režii Klokanů. Do vážnější šance se ale dostali až v 62. minutě hry. Přízemní centr Davida Bartka z pravé strany Lietavu ještě nenašel. Odvrácený míč získal ale Mosquera, jeho střela bohužel letěla vysoko nad branku.

Další dvě obrovské příležitosti přišly ve třech minutách. Nejdříve se v 72. minutě střídající Mikuš pokoušel tváří v tvář přelobovat hostujícího brankáře. Poté se v ještě větší šanci ocitl Ivan Lietava, který skákající míč trefil pouze do brankáře Fryštáka.

Klokani si ještě vypracovali pět minut před koncem závar ve vápně Dynama, po kterém znělo stadionem: „Ruka!“ Hlas fanoušků ovšem rozhodčí Berka nevyslyšel. A když Radovo zazmatkování Koreš řešil místo střely přihrávkou a po Havránkově zákroku dorážel míč z ofsajdového postavení, mohli se domácí fanoušci začít radovat.

Bohemka tak opět v poháru neinkasovala a po vítězství 2:0 narazí v další fázi na FK Baumit Jablonec. Přesný termín obou zápasů ještě není znám.