Žákovská neděle na Lokádě

Proběhla za slunečného počasí a úspěšně.

Žákovská neděle na Lokádě

u15 s Cidlinou: K úvodní desetiminutovce se těžko hledají slova. Na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo a to soupeř. Nebyli jsme schopni si přihrát, obsadit hráče, zachytit náběh, natož vyhrát osobní souboj. Z toho rezultovaly čtyři obrovské šance Cidliny, které však všechny zlikvidoval vynikajícími zákroky Matoušek. Po zpřeházení sestavy jsme dokázali hru vyrovnat, ale náš výkon byl nervózní s celou řadou chyb zejména v rozehrávce a těžko jsme se dostávali do kombinace. Ve druhém poločase jsme začali mnohem lépe a v prvních deseti minutách jsme tentokrát hrozili my. Poté následovalo vynucené střídání Zemana, začalo se hrát nahoru dolu a obě mužstva měla několik šancí strhnout vedení na svou stranu. Nás opět podržel Matoušek, zejména když vytáhl pumelici soupeře na břevno. A tak jsme udeřili po akci agilního D.Valy, když se prosadil Vaněk. Branka měla na náš výkon blahodárný vliv, přidali jsme ještě další dvě a dovedli zápas do vítězného konce. Utkání jsme doslova urvali. Dlouho nám trvalo, než jsme se do zápasu dostali a to díky naší ležérnosti, nelze ani opomenout dobrý výkon soupeře.

u14 s Cidlinou: Úvod zápasu patřil hostům a již v páté minutě mohlo být zle. Naštěstí hlavička nekrytého útočníka mířila vedle. Postupně se hra vyrovnávala a občas jsme předvedli i nějakou tu slušnou akci, ve kterých ve velkých příležitostech selhali Seniv a chvilku na to i Vaněk. Jenže více jsme toho do přestávky moc nenabídli, vyjma snad tisíce ofsajdů! Po pauze došlo ke zlepšení a byli jsme podstatně nebezpečnější. Kromě dvou branek jsme ještě nastřelili dvě tyče a nedotáhli několik nadějných útoků. To Cidlina, vyjma závěru kdy měla dvě velké šance, ohrožovala naší svatyni převážně střelbou z větší vzdálenosti. Vítězství je vzhledem k druhému poločasu zasloužené, prodloužili jsme sérii bez inkasované branky a probojovali se do čela své skupiny žákovské ligy….

u13 s Benešovem: V těchto utkáních je zřetelné, že to budeme my, kdo bude svým výkonem určovat kvalitu. A ono to není vůbec snadné, být neustále dominantním týmem a snažit se chovat správně. Dnes se nám to dařilo jen v určitých pasážích a náš výkon byl z těch průměrnějších. Trochu větší spokojenost panuje se skupinou Vendyho, protože od týmu Kořena se přeci jen čekalo více. Bohužel někteří měli den „blbec“, u jiných byly k vidění velké výkyvy během hry a ani pár zajímavých individuálních výkonů to již nezachránilo. Největším zádrhelem dnes bylo „přehrávání“ akcí s nesprávným vyhodnocením situace, protože není vždy vhodné hrát na více doteků, ještě když je z toho téměř pokaždé ztráta míče. Na to, jakou jsme měli herní převahu jsme se tlačili málo do branky a zakončení, s přibývajícím časem jsme se nechávali i strhnout hrou a také bylo u některých markantní, že nejsou schopni po celé utkání udržet tempo hry a náročnost.

u12 s Benešovem: V prvním domácím mistrovském utkání jsme přivítali na Lokádě spojený tým Vlašimi a Benešova pod hlavičkou SK Benešov. Do zápasu naši hráči  tentokrát nevstoupili tak kvalitně jako v Plzni a bylo z toho první poločas trošičku trápení. Chyběla nám větší přesnost a i když jsme soupeře přehrávali, nedokázali se kluci před zhuštěnou brankou soupeře dlouho prosadit. Benešov hrozil z brejků, při kterých nás několikrát podrželi brankáři. Tyto zápasy, kdy soupeř brání v šesti hráčích před brankou a kope to na  jednoho vysunutého útočníka jsou o trpělivosti a ta nám na jednom hřišti chyběla i druhý poločas. Zezadu jsme si nedali kvalitní přihrávku a se soupeřem jsme tím pádem museli neustále závodit a bojovat. Na druhém hřišti se již potvrdila naše kvalita a kluci si s chutí zastříleli.