Klokani na Julisce zvítězili

Moravec svou druhou brankou v sezóně rozhodl o dalších třech bodech. 

Klokani na Julisce zvítězili

Po pauze se Klokani nemuseli k osmému kolu Synot ligy přesouvat daleko. Praha totiž byla svědkem dalšího derby, tentokrát mezi Bohemkou a Duklou na Julisce.

Hráči moc dobře věděli, že běhat bez míče na tomto "letišti" může stát síly, které jim budou v závěru chybět a tak vážili každou přihrávku. Přesto jsme mohli vidět i části (především začátek a konec poločasu), ve kterých se naopak všichni hráči shlukli na jedno místo, a následoval boj lemovaný nepřesnostmi.

I proto možná bylo v první části hry nebezpečných situací jako šafránu. První náznak přišel v podobě přízemního centru z pravé strany. Díky tečím změnil svůj směr k penaltě, kam se blížil Čajič. Nebýt Brabce, jenž vložil do jeho pokusu nohu, měl by Švenger plné ruce práce.

Podobnou šanci měli i Klokani dvě minuty před svým rivalem. Mosquera si seběhl na střed pro přihrávku, uvolnil místo pro Šírla na levé straně, který tak mohl zaútočit. Přihrávku od Kolumbijce okamžitě přetavil v centr, jenž se snesl k Bratanovičovi. Kdyby slovinský útočník lépe míč zpracoval, mohl z blízkosti střílet. Takhle mu míč proklouzl až k Čajičovi.

Tím skončil výčet (polo)šancí prvního poločasu. Rozhodně došlo k ostrým slovům v obou táborech, protože začátek druhého poločasu představil úplně jiný obrázek. Šance šla za šancí a nikdo by se nemohl divit, kdyby padlo i několik branek.

Nejdříve hrozili domácí. Rána Štětiny z pětadvaceti metrů prosvištěla kolem Švengera. Díky teči se následně z rohu mohl prosadit Beauguel, ale z blízkosti mířil hlavou jen těsně vedle branky.

O pár okamžiků později Karavaev doslova vtančil do vápna z pravé strany, ale mladý bek si s nenadálou příležitostí neporadil a zamířil levou nohou daleko od branky.

Ani do třetice to Dukle nevyšlo. Centr Bergera se snesl na přední tyči k hlavě Považence, naštěstí neměl čas mířit a tak trefil pouze prostředek branky. Švenger reflexivně vytáhl skvělý zákrok.

Do prvních deseti minut se vměstnaly i dvě šance Klokanů. Nejdříve Mosquera zasekl míč ve vápně, když naznačil pravou nohou střelu a přehodil si ho na svoji silnější levačku a pálil. Balon se snášel a točil, přesto se do branky nevešel. Brankář Chudý se však pečlivě protáhl.

Do druhé šance se řítil Moravec, když si narazil míč a utíkal na Chudého. V posledním okamžiku mu však vystavil skluzem stopku Vorel a uhasil tak nebezpečnou situaci. I přes tuto smršť se mužstva dále snažila o útočný fotbal a nebylo nouze o zajímavé okamžiky. Branku se však podařilo dát až ke konci utkání.

Běžela 79. minuta, když chybná rozehrávka umožnila Mosquerovi třicet metrů od branky soupeře posunout míč k Radovi. Ten ho prodloužil z prvního doteku k Bratanovičovi, jenž i přes těsné objetí soupeře dokázal patou přiťuknout balon na střelu Moravcovi. Rychlonohý záložník se na úrovni velkého vápna s ničím nerozmýšlel a z pravé strany nártem napálil míč k tyči. A Juliska vybouchla, fanoušci Bohemians totiž vytvořili na stadionu soupeře domácí prostředí!

Ihned mohl srovnat Néstor. Přetažený roh na velké vápno však trefil pouze pár centimetrů od Švengerovy levé tyče.

Závěr utkání byl hektický. Dukla se snažila o vyrovnání, ale Klokani srdnatě bránili a dařilo se jim držet míč na útočné polovině. Když tedy rozhodčí Marek ukončil utkání, propukla většina osazenstva na strmé tribuně v jásot. Klokani dokázali zvítězit v derby, předskočit svého soupeře a prodloužit tak šňůru neporazitelnosti již na čtyři zápasy.