Panenka bude oceněn jako fotbalová legenda

Antonín Panenka kandiduje také do Senátu.

Panenka bude oceněn jako fotbalová legenda

Antonín Panenka, prezident klubu Bohemians Praha 1905 a legenda československého fotbalu, je nyní ve velkém pracovním kolotoči. Nejen v Česku, ale i v zahraničí se zúčastní celé řady akcí.

Po nedělní účasti na Memoriálu Lukáše Přibyla, kde nastoupil za mužstvo Staré gardy Bohemians proti výběru Real Top Praha, bude Antonín Panenka cestovat také do zahraničí, kde ani po letech na jeho fotbalové umění nezapomínají. Brzy se totiž dočká mezinárodního uznání v podobě ocenění „Golden Foot Legend,“ tedy volně přeloženo Zlatého chodidla v kategorii Legenda. Jedná se o velmi prestižní fotbalové ocenění, které je udělováno ve dvou kategoriích od roku 2003.

Přiřadí se k dalším bývalým vynikajícím a světově proslulým hráčům, kteří byli v minulosti takto oceněni, například Pelé, Valderrama, Maradona, Cantona, Puskás, či Eusébio. Nyní tedy mezi ně bude patřit i Antonín Panenka, po Pavlu Nedvědovi teprve druhý Čech, který se tohoto prestižního ocenění dočká.

Ceremoniál proběhne letos v Monaku, kde mezi 10. a 13. říjnem bude uvítán organizátory pod patronací monackého knížete Alberta II. Zároveň bude jeho otisk chodidel umístěn na Promenádě šampionů na nábřeží Monaka. Letos bude oceněn ještě Roger Milla, Hidetoshi Nakata, Mia Hamm a Hakan Sükür.

Jak všichni víme, letos Antonín Panenka kandiduje do Senátu, kde chce prosazovat větší péči státu, obcí a dalších veřejných institucí ve vztahu ke sportu obecně a k fotbalu a Bohemce specificky. Samozřejmě ve vztahu k Bohemce jde nyní především o podporu k dořešení situace kolem Ďolíčku a právě v tomto kontextu vedení klubu podporuje jeho kandidaturu do Senátu.