Derby může Klokany posunout před jejich soupeře

Již v osmém kole budou mít Klokani za sebou všechny zápasy s pražskými kluby.

Derby může Klokany posunout před jejich soupeře

Posledním klubem z hlavního města, jenž se postaví na podzim proti Klokanům, bude jejich soused z Vršovic - Slavia Praha. A rozhodně půjde o další napínavou bitvu.

Po minulém ročníku, kdy se obě mužstva potácela na dně tabulky, letos došlo k progresu. Slavia skvělým začátkem se dostala do čela tabulky, nicméně v posledních kolech se jí tolik nedaří. Naposledy doma prohrála s Brnem (1:3).

To Klokani drží třetím ligovým zápasem neporazitelnost, posledním, kdo je obral o tři body, byl Jablonec (1:2), který vyplenil Ďolíček. Doma se totiž zelenobílým zatím vůbec nedaří. Ze tří zápasů dokázali vydolovat pouze jeden bod, čímž se v této statistice řadí na chvost tabulky.

Opakem jsou však venkovní utkání, kde dokázali již třikrát zvítězit, naposledy s Duklou (0:1), kdy se jim také poprvé podařilo udržet čisté konto. Sešívání naopak venku zaostávají, nicméně se jim podařilo jednou zvítězit a to na Slovácku (2:1) hned v prvním kole.

Pro fanoušky je utkání jedním z nejprestižnějších v sezoně. Přesto Roman Pivarník krotí napětí: „Je to jako každý zápas. Máme za sebou derby se Spartou a na Dukle, teď nás čeká derby Prahy 10.“ Na druhou stranu dodává: „Stadion bude vyprodaný a doufám, že nám diváci pomohou.“

Recept na červenobílé tak kopíruje ty, jenž vynesly již deset bodů: „Musíme znovu podat stoprocentní týmový výkon s maximálním nasazením.“

V minulém zápase po téměř jedenácti měsících nastoupil v základní sestavě Radek Šírl. „Pauza byla dlouhá,“ komentoval levonohého fotbalistu Pivarník. „V přípravě jsem odhadoval, že bude připravený na září. Odehrál několik utkání za juniorku a s Budějovicemi v poháru, naposledy ligový zápas na Dukle. Doufám, že jeho výkon se bude od zápasů stupňovat a vrátí se minimálně do formy, jakou míval v minulosti.“ Jak však vyřeší situaci, kdy se mu vrací do karet Vojtěch Engelmann, nedal sedmačtyřicetiletý kouč na sobě znát.

Novodobá bilance mezi oběma kluby vyznívá lépe pro vyznavače červených barev. Celkově se radovali naši sousedé patnáctkrát, Klokani pak čtyřikrát. Pětkrát se soupeři rozešli smírně. Poslední zápas zvládli lépe hosté, když vyhráli čtyři kola před koncem soutěže v Ďolíčku (0:1).

Derby odřídí jako hlavní rozhodčí pan Pavel Orel, pomáhat mu budou Hock s Jiříkem. Zápas začíná v sobotu ve 20:15.

Aktuální informace ohledně vstupenek: 18. 9., 15:00: Ve čtvrtek odpoledne je ještě pár vstupenek do sektoru B k dispozici, více informací naleznete v tomto článku.