Rada MČ Praha 10 schválila nájemní smlouvu pro Bohemians

Bohemka bude moci působit v Ďolíčku po příštích 20 let za 1 Kč ročně.

Rada MČ Praha 10 schválila nájemní smlouvu pro Bohemians

Na dnešní jedenáctou hodinu byla svolána do Ďolíčku tisková konference vedoucích představitelů klubu a MČ Praha 10. Důvodem svolání tiskové konference bylo schválení nájemní smlouvy mezi MČ Praha 10 jako budoucím eventuálním vlastníkem stadionu a Bohemians Praha 1905.

Tiskové konference se zúčastnil předseda představenstva Bohemians Dariusz Jakubowicz, prezident klubu Antonín Panenka, starosta MČ Praha 10 Bohumil Zoufalík, místostarostka Ivana Cabrnochová, místostarosta Ivan Vinš a předseda hnutí Desítka pro domácí Jiří Vrba.

Starosta Zoufalík seznámil na úvod novináře, kteří se sešli v hojném počtu, se schválenou podobou nájemní smlouvy, na níž se shodla dnešního dne Rada MČ Praha 10 na svém mimořádném zasedání. Smlouva nabízí Bohemce působení v Ďolíčku po dobu příštích dvaceti let za nájem ve výši 1 Kč ročně a nabude platnosti v den získání stadionu do majetku MČ Praha 10.

"Tímto usnesením deklarujeme úmysl Prahy 10 zajistit působení Bohemky v Ďolíčku. Rádi bychom tím i vyvrátili lživé výroky primátora Hudečka, že chceme Ďolíček získat, abychom jej zlikvidovali a na jeho místě postavili byty. Rádi bychom nabídnutými podmínkami pomohli ke stabilizaci klubu", pronesl na úvod starosta Bohumil Zoufalík. Po něm si vzal slovo předseda představenstva Bohemky Dariusz Jakubowicz, který deklaroval, že představenstvo klubu se na svém dnešním zasedání již stihlo se schváleným zněním smlouvy seznámit a v této podobě ji schválilo. Nic tak nebrání tomu, aby Bohemka pod křídly MČ Praha 10 v Ďolíčku působila.

"Chceme dát fotbalovému klubu a fanouškům jistotu, aby věděli, kde budou Bohemians hrát a neviseli už nadále ve vzduchoprázdnu", doplnila zástupkyně starosty Ivana Cabrnochová.

Hlavním hybatelem dění okolo Ďolíčku v rámci zastupitelstva MČ označili přítomní členové vedení radnice hnutí fanoušků Desítka pro domácí. "Díky fanouškům a jejich důvěře dané našemu hnutí ve volbách je naše hnutí opravdu spouštěčem celého toho procesu, jehož vyvrcholení jsme v těchto dnech svědky", prohlásil za DPD její předseda Jiří Vrba. "Mám radost, že se prokázalo, že demokraticky vyjádřený názor fanoušků - voličů má sílu něco změnit."

Z úst přítomných zazněl úmysl zprocesovat získání stadionu do majetku MČ Praha 10 do konce tohoto volebního období. "Od Magistrátu nepotřebujeme další součinnost. Neprojednání našeho záměru ve lhůtě 45 dnů se dá označit za neprojevení nesouhlasu. Proto budeme v započatém procesu pokračovat. Celou situaci však magistrát i nadále účelově komplikovat může," zaznělo na přímý dotaz jednoho z novinářů z úst místostarosty Ivana Vinše. 

Tiskovou konferenci uzavřel prezident Bohemky Antonín Panenka, který poděkoval svým voličům za důvěru, již mu dali svými hlasy v prvním kole senátních voleb, v němž skončil na čtvrtém místě. Zároveň vyjádřil podporu ve druhém kole voleb Ivaně Cabrnochové. Ta za projevenou důvěru poděkovala a vzala si za svůj Panenkův program podpory sportu, s nímž bude usilovat o senátorské křeslo.

Dnešního dne tak Bohemka ve spolupráci s Prahou 10 udělala pořádný krok k zajištění své budoucnosti na stadionu v Ďolíčku. Během příštích dnů bychom se měli dočkat dalších kroků MČ Praha 10 k dořešení celé situace.