Jakub Rada prodloužil smlouvu

Bohemka si pohlídala svého klíčového hráče.

Jakub Rada prodloužil smlouvu

Ve středu ráno podepsalo vedení klubu Bohemians Praha 1905, přesněji předseda představenstva Dariusz Jakubowicz a místopředseda Vladislav Suchý, novou smlouvu se záložníkem Klokanů Jakubem Radou. I když dřívější smlouva platila ještě přes rok, klub si služby svého klíčového hráče pohlídal dopředu, dnes s ním uzavřel dlouholetou smlouvu. "Jakub dozrál v důležitou osobnost našeho klubu. Obdivuji jeho herní odvahu a vítěznou mentalitu. Věřím, že dnešní událost má vysoký význam pro budoucnost Bohemky," řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Požár.

Jakub Rada přišel do Vršovic v roce 2012 a odehrál za Bohemku již 65 zápasů v první a druhé lize, ve kterých zaznamenal sedm gólů a dvanáct asistencí. "Jsem rád, že se mnou klub i nadále počítá," okomentoval dnešní situaci Jakub Rada. "V klubu jsem spokojený a vážím si nové tříleté smlouvy," uzavřel záložník Klokanů, který dnes podepsal smlouvu společně se svým hráčským agentem Davidem Nehodou.

Tříleté prodloužení smlouvy s jedním z klíčových hráčů, jakým Jakub Rada beze sporu pro nás je, potvrzuje nejen trend ke zvýšené stabilizaci prvoligového kádru. Jde o součást stabilizační strategie sportovního úseku a celého klubu k tomu, aby se vedle vlastních odchovanců dlouhodoběji prosadili hráči, kteří zde začínali formou hostování a k Bohemce si za krátkou dobu vytvořili nejen profesionální, ale i srdeční vztah," řekl k dnešnímu podpisu ředitel klubu Ladislav Valášek. "Navíc, Jakuba znám od malička a kvalita jeho současné hry potvrzuje, že poctivý a skromný přístup přináší očekávané ovoce. A rád bych ještě zdůraznil, že s našimi trenéry věříme, že Jakub Rada má ještě potenciál dalšího růstu a rozvoje, vždyť ho sledují nebo se o něj zajímají i jiné kluby nejen z tuzemska,“ uvedl na závěr Valášek.