Zastupitelstvo MČ Praha 10 bude jednat o Ďolíčku

Zasedání začne ve čtvrtek 2.10. ve 13:00.

Zastupitelstvo MČ Praha 10 bude jednat o Ďolíčku

Jak již bylo deklarováno na tiskové konferenci v Ďolíčku v úterý 23. září, Městská část Praha 10 má v úmyslu definitivně dokončit proces záchrany stadionu Bohemky v Ďolíčku. Zastupitelstvo Prahy 10 má již k dispozici veškeré podklady, které k tomu potřebuje. Na čtvrteční odpoledne bylo tedy svoláno jednání Zastupitelstva, které se bude kauzou Ďolíček zabývat.

Dle dostupných informací budou mít zastupitelé možnost schválit definitivní nabytí stadionu do majetku MČ Praha 10. Záměr této transakce byl schválen v dubnu, v dalších týdnech se k němu měl vyjádřit Magistrát hl. m. Prahy. Ten tak do dnešního dne neučinil, záměr nebyl projednán radou ani zastupitelstvem hl. m. Prahy. Vzhledem k tomu, že zákonná lhůta na podání připomínek magistrátu již uplynula, Praha 10 si nechala zpracovat několik právních rozborů, z nichž vyplývá, že lze celý proces na Praze 10 dokončit.

Nyní je tedy vše na zastupitelích MČ Praha 10, zda se postaví za záchranu existence Bohemky na svém tradičním stadionu. Na zasedání bude přítomno vedení klubu a velmi oceníme i tradiční podporu fanoušků. Přijďte podpořit naši společnou věc na zítřejší jednání, které se koná na obvyklém místě na radnici Prahy 10 na adrese Vršovická 68. Jednací sál se nalézá v prvním patře prostřední budovy B a do sálu by se mělo vpouštět hodinu před začátkem jednání. Občané Prahy 10 mají automaticky možnost vystoupit v diskusi, ostatní mohou vyjádřit podporu už svou pouhou přítomností. Ďolíček nedáme!