Žáci v konfrontaci s týmy ze špičky tabulek

A získali dva velmi cenné skalpy.

Žáci v konfrontaci s týmy ze špičky tabulek

trenér u15 Zeman k Jablonci: V úvodních minutách jsme působili zakřiknutě a hrálo se převážně na naší polovině. Hosté svou dobrou příležitost neproměnili a postupně jsme začali přebírat iniciativu. Velmi nám pomohla první branka po chybě jabloneckého gólmana. Od té chvíle jsme na hřišti dominovali, dobře kombinovali, vytvářeli si šance a byli produktivní. Celkově tak snesl výkon v první půli vysoké měřítko a hra se musela líbit. Ve druhé půli jsme začali opět aktivně a záhy přidali další branku. Soupeř pak korigoval stav,začal hrát na riziko, ale hráči poctivým výkonem nepřipustili žádné komplikace a ještě jsme dokázali naše vedení navýšit. Dnešní zápas nám vyšel a to zejména pasáž od první branky do konce poločasu, kdy jsme předvedli velmi kvalitní fotbalové představení.

trenér Vychodil hodnotí u14:  Do přestávky jsme ještě působili vcelku sebejistým dojmem, vytvořili si dvoubrankový náskok a v poli předvedli i pár povedených přechodů. Čím více jsme se však přibližovali brance hostů, tím se vytrácela kvalita v provedení a byli jsme tak velmi málo nebezpeční. Nástup do druhého poločasu ještě vypadal zajímavě, ale když nastřelil soupeř břevno, jako by nás tím úplně rozhodil. A když se k tomu přidala rychlá kontaktní branka, bylo vše špatně. Obrana již nepracovala tak spolehlivě, v záložní řadě jsme už nebyli lepší a útok neexistoval. Darem z nebes byl pokutový kop, který ovšem výborně lapil brankář Jablonce a jeho skvělé představení dokonal vyrovnávací gól po rohu, který se mu podařilo vstřelit. Netvrdím, že výkon v prvním poločase byl nějak světový, ale snesl alespoň trochu měřítko. Po změně stran jsme se však úplně vytratili a přitom na hřišti bylo několik hráčů, u kterých se nebojím označení tahouni a lídři. 

trenér Vychodil k derby u13: Vršovické derby nabídlo takovou malou válku. Očekával jsem především z naší strany lepší herní projev a více fotbalového, což dokážeme předvádět například v tréninku. Ono je to ale těžké! Při kvalitě a vyspělosti obou týmů je prostě necelá půlka hřiště na 7+1 již málo. Můžeme si stokrát říkat, že je to o způsobu vedení týmu, ale když na nás naleze tak kvalitní a vyspělý tým,nenabízí se již tolik možností pro postupnou přechodovou fázi. Povětšinou se pak hledá ofenzivní hráč, jehož postavení zády, či bokem k brance jej oproti obránci znevýhodňuje a je-li dostupován protihráčem tak, jak to předváděli hosté, rozhoduje o jeho úspěchu soubojové chování a hra tělem. A v tomto počínání byl diametrální rozdíl v chování u obou týmů. Aktuálně naši útočníci v tomto počínání moc zaostávají! Naopak pro hráče zadních řad mám téměř jen slova uznání. Chceme po nich, aby zakládali a podporovali útok, po ztrátách (a že jich dnes nebylo málo) okamžitě nejen eliminovali soupeře, ale i získali míč, znovu rozehráli a znovu podpořili! Mají můj respekt a především pochvalu, jak se s tímto náročným úkolem vypořádávají! Tým Kořena dokázal dle očekávání sehrát vyrovnanou partii a je škoda, že zápas více nevyšel našim ofenzivním „esům“, protože jejich nadstavba nám moc chyběla. Tým Vendyho byl přeci jen více pod tlakem, ofenzivní hráči se nedokázali tolik dostávat do hry a nejvíce zaměstnáni tak byly obranné řady.

Hosté z Edenu byli prostě o krůček, možná spíše o krok, lepší. Ve hře,v soubojích, ve fotbalovosti, v zakončení a především v nebezpečnosti brance. A proto si i zaslouženě odvezli vítězství …. 


trenér Lilling k úspěchu u12 s vršovickým sousedem: K souboji o "krále Vršovic" na Lokádu zavítal tým Slavie. O náboj nebyla nouze a kluci k tomu přistoupili o mnoho lépe než před týdnem v Budějovicích. V první poločase jsme předvedli na obou hřištích velmi kvalitní výkon, soupeře přehrávali na všech postech, byli pohyblivější i důraznější. Jen díky tradičnímu neproměňování "tutovek" skončil poločas remízou. Po přestávce se soupeř trochu "oklepal", ale byli jsme to stále my, kdo určoval tempo a průběh zápasu. S blížícím se koncem se utkání vyrovnalo, ale to se dalo vzhledem k náročnému průběhu čekat. I přesto jsme jednobrankové vedení udrželi a naprosto zaslouženě zvítězili. Popravdě je si však říci, že ani tento podařený výkon by nám za týden se Spartou nestačil a my musíme v týdnu zapracovat na tom, abychom dokázali podat ještě o stupeň lepší.