Třetina soutěže

Statistické okénko, jak je na tom Bohemka po deseti kolech.

Třetina soutěže

Synot liga má za sebou deset odehraných kol, Klokani jsou na šesté příčce tabulky, mají šestnáct bodů a svým předváděným fotbalem baví nejenom své fanoušky, ale také širokou veřejnost! Ale jak je na tom v podrobných statistikách v porovnání s ostatními týmy, popřípadě v porovnání s minulými lety? Zajímavý souhrn můžete vidět zde na Virtuálním Ďolíčku.

Začněme od začátku. Po deseti zápasech má Bohemka na kontě pět výher, jednu remízu a čtyři porážky, skóre 15:13, což dává dohromady šestnáct bodů a šesté místo. Lépe na tom v této fázi soutěže byla za posledních deset let pouze v sezoně 2011/12, když byla po třetině soutěže na páté příčce se ziskem 18 bodů, měla ovšem záporné skóre 10:11.

Porovnejme ale Bohemku v podrobných statistikách se současnými soupeři. Synot liga je od minulé sezony pod drobnohledem kamer, které snímají celé hřiště a zaznamenávají a evidují individuální a týmové statistiky.

Že svěřencům trenéra Romana Pivarníka příliš nevychází první poločas, to není asi žádné tajemství. Kdyby se hrálo jen na 45 minut, získala by Bohemka pouze polovinu získaných bodů a měla záporné skóre 2:5. Ovšem druhé poločasy, to je silná zbraň Klokanů! Hned třináct branek vstřelili hráči Bohemians ve druhém dějství a v tabulce této statistiky jim patří první příčka.

Navíc se jim daří na venkovních hřištích! Z pěti zápasů tři vyhráli a jsou na třetím místě, pouze za Spartou a Jabloncem. Kde jsou první, to jsou utkání se vstřelenou brankou. Jejich osmizápasová série se zastavila až v devátém kole na Bazalech, kde prohráli s Baníkem Ostrava 0:1. Lepší sérii nikdo jiný zatím nemá.

Že jsou hráči pod Romanem Pivarníkem aktivní, značí i počet získaných faulů. Soupeř nás fauloval celkem 173krát, což je po Plzni nejvíce z týmů první ligy. Lze poté odtušit, že nejvíce faulovaným hráčem Synot ligy je záložník Jakub Rada, který byl zfaulovaný již 47krát. Rada mimochodem drží loňský historický rekord (96 faulů). Zároveň je celý tým nejméně faulujícím týmem soutěže, za deset kol nasbíral 118 faulů (první Mladá Boleslav jich má 184).

Ještě jeden zajímavý historický milník vyrovnali v letošní sezoně hráči Bohemians. Vyhráli totiž třikrát za sebou venku! A to se Bohemce nepodařilo dlouhých třicet let, dokonce ani v mistrovské sezoně nevyhráli Klokani třikrát v řadě na venkovních hřištích. Letos se to povedlo v Jihlavě, Příbrami a na Dukle. Série skončila až na již zmiňovaných Bazalech. V sezoně 1984/85 vyhráli venku tehdejší hráči dokonce čtyřikrát za sebou – v Trnavě, Chebu, Bratislavě a Bánské Bystrici.

Vede se i jednotlivým hráčům. Za deset kol se do ideální fanouškovské sestavy Synot ligy dostalo šest hráčů: Jindřišek (8. kolo), Moravec (5. kolo), Pauschek (8. kolo), Rada (8. kolo), Brabec (5. a 8. kolo) a Mosquera (8. a 10. kolo) dokonce dvakrát. Po vítězném derby se Slavií si fanoušci na lavičku zvolili i trenéra Romana Pivarníka.

Novinářům se výkony Bohemians líbí ještě více. Do All Stars Media sestav se vešlo také šest hráčů, ale někteří dvakrát, Jan Moravec dokonce třikrát: Brabec (8. kolo), Jindřišek (8. a 10. kolo), Moravec (3., 5. a 7. kolo), Mosquera (8. a 10. kolo), Rada (1. kolo), Švenger (6. kolo).

Věřme, že po reprezentační pauze, která nás nyní všechny čeká, budou hráči a celý tým v podobných statistikách a výkonech pokračovat a jejich výsledky se budou ještě zlepšovat!