Bohemka z poháru vypadla

Jablonec v Ďolíčku vyhrál 2:0, a Klokani tak v domácím poháru končí.

Bohemka z poháru vypadla

Trenér Roman Pivarník tentokrát v Poháru FAČR nikoho nešetřil a Bohemka nastoupila v nejsilnější možné sestavě. Chyběl pouze zraněný Bratanovič a reprezentant Pauschek, toho nahradil na jeho pozici Moravec. Při předzápasovém rozcvičení se lehce zranil Nerad a v základní sestavě ho musel nahradit Engelmann.

Jablonec si přivezl z úvodního zápasu výhru 2:0, Klokani s tímto negativním „poločasovým“ výsledkem chtěli ale něco udělat. Hosté ale začali velmi aktivně a v desáté minutě odstartovali své šance. Při standardní situaci Švenger podběhl centr a Jun z úhlu netrefil obloučkem prázdnou branku. V další si Kopic kličkou položil na zem Brabce, přihrával na střed na Mingazova, kterého ale vychytal Švenger.

Ve 13. minutě byl ale Jablonec již úspěšný. Po chybném odkopu se míč dostal z pravé strany k Pospíšilovi, který zamířil přesně k tyčce a otevřel skóre. Hosté působili svěžejším dojmem a bylo obtížné je překombinovat, po úvodní pětačtyřicetiminutovce se šlo do kabin tedy za nepříznivého stavu 0:1.

Druhé dějství ale začalo úplně naopak. Klokani na Jablonec přímo vlétli. Mikuš z úhlu mířil dobře, brankář Hrubý byl ale včas na zemi. Rada našel přesným centrem Brabce, ten mířil hlavou těsně vedle tyče.

A poté z ojedinělé šance udeřil Jablonec. Romera vyslal na pravé straně velmi rychlého Mingazova, ten všechny předběhl a osamocen se před Švengrem nemýlil - 0:2. Od té doby se hra vyrovnala a příliš fotbalové krásy diváci v Ďolíčku neviděli.

Šance poté byly k vidění spíše před Hrubým, Lietavovu dělovku ale zastavila obrana Jablonce, Mikuše zase praporek asistenta rozhodčího. A když se neujala ani druhá jedovatá střela Lietavy a Rada mířil nad břevno, odveta skončila stejným výsledkem jako úvodní zápas a z postupu do čtvrtfinále se tak v Ďolíčku radoval Jablonec.

Bohemku nyní čeká, stejně jako ostatní týmy Synot ligy, reprezentační pauza. V Ďolíčku je na programu v úterý mezinárodní přípravný zápas Česko U21 – Itálie U21. Klokani mají v programu další zápas až 18. října v Teplicích, kam se vypravuje tradiční Holabus.