Bohemka v Teplicích prohrála

Klokani čtyřikrát inkasovali a odjeli bez bodu.

Bohemka v Teplicích prohrála

Druhá třetina soutěže nezačala pro Klokany zrovna nejlépe. V severočeských Teplicích je i přes lepší pořadí v tabulce totiž nečekalo nic lehkého.

Celý zápas ovlivnila situace ihned v úvodu utkání. Na dlouhý míč si naskočil Brabec, Salami ho nemohl stihnout a tak alespoň natáhl nohu a šlapákem trefil stopera Bohemky přesně do žeber. Sedmatřicetiletý obránce byl odnesen na nosítkách, na jeho místo se až v sedmé minutě postavil Krch.

I v desíti se však Klokani mohli dostat do vedení. Mosquera využil podklouznutí Táborského, vytáhl míč na vrch a narazil si s Mikušem. Pronikl tak mezi stopery a stál před ním pouze Grigar, bohužel ho záložník Klokanů trefil do nohy.

Po této akci však na dlouho dobu převzali iniciativu domácí. Centry létaly z jedné strany na druhou a defenziva Bohemky měla co dělat, aby udržela čisté konto. Při některých šancí šlo o milimetry.

V jedné se například objevil Jablonský, když naskočil na Pauscheka a vyslal hlavičku do levého horního rohu. Švenger tam byl naštěstí včas a střelu vyrazil. V jiné se pak objevil Krob v uličce na levé straně, protáhl se kolem Pauscheka a už mu jen stačilo nalézt jednoho ze dvou hráčů ve žlutém dresu, kteří nabíhali před Švengera. V poslední chvíli se však mezi nimi zjevil Šmíd a odvrátil míč do bezpečí.

Když už to vypadalo, že se hra srovnala a kdy i Klokani párkrát dobře pálili ze zajímavých pozic, přišel gólový zásah. Nivaldo na sebe šikovně navázal několik protihráčů a uvolnil tak prostor na velkém vápně Ljevakovičovi, který od něj dostal přihrávku, jednou si míč přistrčil a přesně ho uklidil k Švengerově pravé tyči.

Druhý poločas začal jako ve špatném snu. Nejdříve ještě zachytil Pauschek pobídku Vůcha na Mahmutoviče, ale na podruhé se zelenobílým vysokého útočníka uhlídat nepovedlo. Domácí dlouho drželi Klokany v zajetí před šestnáctkou, až opět Vůch napřáhl a centrem našel Mahmutoviče, který hlavou z blízkosti zvýšil náskok soupeře.

Za tři minuty bylo hůře. Těžko říci, kam by střela Vůcha ze střední vzdálenosti letěla, kdyby ji kapitán Bohemky neztečoval. Takto se obloučkem neomylně snesla za padajícího Švengera.

Ačkoliv trefy nepadly po velkém tlaku, tak po těchto brankách byli Klokani zralí na ručník. A když už to zase vypadalo, že se nadechují, přišla další rána. Nejdříve ještě Nivaldovu technickou střelu Švenger efektně vytěsnil nad branku, ale na pokus Salamiho neměl nárok. Mahmutovič dostal přihrávku na hrot, zastavil v šestnáctce míč nigerijskému útočníkovi a ten již neměl problém ho tvrdě a přesně umístit k pravé tyči.

Hrozivé skóre se pokusil snížit Rada, ale trefil pouze tyč. Lietava se vytáhl nad svého ochránce, prodloužil na Mikuše, který pelášil sice sám, ale díky držení ho soupeř dostihl. Nicméně i tak to slovenský útočník ustál a pobídl Radu, který ho běžel doplnit. Z prvního dotyku obstřelil Grigara, ale míč se zastavil na brankové konstrukci.

Na druhý pokus už únik Mikušovi vyšel, když se prosadil po přihrávce od Lietavy. Za mohutného stíhání utíkal na Grigara ze strany a zakončil pod jeho padajícím tělem.

Víc už ale Klokani nestihli. Sice se ke konci zápasu pokusili o tlak, ale sami dobře věděli, že to na dělbě bodů nic nezmění.