Zápas o šest bodů

Ke 14. kolu Synot ligy dorazí do Ďolíčku Brno. 

Zápas o šest bodů

Zima se již pomalu ozývá za dveřmi a to neznamená nic jiného, než konec podzimní části sezony. K tomu však dojde teprve za tři zápasy (defacto utkání se Slováckem spadá do jarní části, jelikož se jedná o 16. kolo) a Klokani tak mají šanci zpřijemnit si vánoční svátky ziskem bodů, které by zmenšily jejich fotbalové starosti.

Než ale přijde na plzeňskou Viktorku a odvetu se Slováckem, čeká svěřence Romana Pivarníka domácí duel s Brnem. A po posledních výsledcích by se zelenobílým hodilo povzbuzení.

Bohemka totiž po reprezentační pauze nezvládla ani jeden duel a všechny prohrála. Nejdříve v poháru nestačila v Ďolíčku na Jablonec (0:2), poté padla v Teplicích (1:4) a následně doma s Libercem (2:4). Naposledy se snažila o body v Boleslavi, kde však o gól prohrála (0:1). V posledních třech kolech se tak Klokani propadli o čtyři příčky v tabulce.

Na druhou stranu Brno zažívá krušnější chvíle. Pět zápasů v kuse nezískalo ani bod, minulý týden například prohrálo se Slováckem (0:1). Odstup čtyř bodů však není propastný. Navíc zelenobílá obec cítí, že by chtělo opět navázat na dobré výsledky. "Tlak je vždycky. Doma je doma a my tento zápas o šest bodů musíme zvládnout," tvrdí trenér Pivarník.

Díky rozšířené marodce však nemohl v minulých duelech nasadit tu nejsilnější sestavu. Nicméně se situace lepší. "Michal Šmíd a David Bartek začali trénovat," řekl s mírným optimismem sedmačtyřicetiletý kouč a dodal: "s Brabcem ještě uvidíme."

Pravidelná stoperská dvojice tak byla v Boleslavi nahrazena duem Cseh - Krch. "Nastoupili předtím spolu v poháru," odpověděl Pivarník na otázku, jak se mu spolupráce zamlouvala. "Byl jsem s nimi spokojený."

Bilance mezi kluby vyznívá lépe pro Brno. Devětkrát vyhrálo, sedmkrát remizovalo a šestkrát prohrálo. Poslední duel se odehrál před rokem na podzim v Ďolíčku, kdy oba soupeři vstřelili po brance.

Hlavní slovo v dohrávce 13. kola bude mít rozhodčí Zbyněk Proske, pomáhat mu budou jako asistenti Peřina s Mokrushem. Informace o vstupenkách na této stránce, zápas začíná v pondělí v 19 hodin.

Stadion se otevře ovšem již o hodinu a půl dříve a pro všechny fanoušky bude připravena i autogramiáda prezidenta klubu Antonína Panenky. Ten byl zařazen v anketě Golden Foot mezi legendy světového fotbalu a v Ďolíčku bude vystavena i zlatá plaketa s odlitkem jeho chodidla. Autogramiáda začne v 18 hodin před fanshopem na ochozu hlavní tribuny.