Souhrn žákovských vystoupení za poslední týden

Trenéři hodnotí výkony svých svěřenců v mistrovských i přípravných zápasech.

Souhrn žákovských vystoupení za poslední týden

trenér u15 Ondřej Zeman hodnotí vystoupení v Náchodě: V zápasem jsme působili fotbalovým dojmem pouze v prvním poločase. Vstřelili jsme branku, vcelku se nám dařil přechod do útoku, jen nebezpeční jsme měli být určitě více. Do kolen nás srazily dvě de facto vlastní branky, po kterých se naše hra rozpadla jak domeček z karet. Do zápasů jsme se již nedostali, hráli v křeči a utápěli se v neustálých ztrátách a tak soupeř podnikal nebezpečné výpady do naší otevřené obrany. My už jsme se do ohrožení branky domácích prakticky nedostali. 

a s Kolínem: O výsledku jsme rozhodli již po čtvrthodině hry. Rychle jsme kombinovali, hráli přímočaře, a jelikož soupeř nekladl mnoho odporu, výsledkem byly čtyři vstřelené branky. Postupem času se naše hra zpomalovala, vkrádala se ležérnost a tak jsme sice měli téměř neustále míč na kopačkách, ale řešení situací již postrádalo potřebnou kvalitu a soustředění. 

trenér Michal Vychodil hodnotí výkon u14 s Náchodem: Celým zápasem se nesla naše rádoby snaha o herní převahu.Jenže při šílenostech v individuálních výkonech a při tomto způsobu týmového chování nemůžeme hrát dominantní roli nejen v herním projevu, ale ani ve výsledku.Na hřišti toho prostě bylo moc nefotbalového a nekvalitního! Třeba druhá polovina prvního poločasu, to byla hodně slušná holomajzna! Domácí nejdříve působili odevzdaně, ale vyrovnávací branka je nabudila, jejich brejky byly více a více nebezpečné a zápas byl tím alespoň dramatický, když už ne kvalitní. Je prostě smutné, když při našich ambicích dopustíme takto hektický zápas s infarktovým závěrem, to mě nikdo nevymluví ……

v přípravě se Spartou: V prvních dvaceti minutách se o naší hře dá mluvit ve velmi pozitivním duchu a soupeře jsme nejen překvapili, ale asi i zaskočili. Je jen velkou škodou, že jsme z této vydařené pasáže nevytěžili vedení. Postupně se Sparta dostávala více a více do hry a bohužel, ona ze své herní převahy branku vstřelit dokázala. Oproti jiným vzájemným duelům jsme však zvedli hlavy a do poločasu se hrála vyrovnaná partie. Vstup do druhé části se odehrával v podobném duchu jako v první, jen s tím rozdílem, že jsme byli podstatně nebezpečnější a hlavně efektivnější, takže jsme po zásluze skóre otočili. Po hodině hry hosté dokázali vyrovnat a v závěrečné části byli lepším týmem. V zápase hraném 2x40 minut totiž ke konci z naší strany již upadlo tempo i kvalita, přestali jsme být nebezpeční a tak se závěr odehrával v duchu zvládnutí defenzivní činnosti. Obrana v čele s brankářem, potažmo celý tým, však zaslouží velkou pochvalu za svůj výkon,který však tentokráte nebyl odměněn výsledkovým úspěchem. Vítězná branka hostů v předposlední minutě sice trochu může kazit celkový dojem, ale z mé strany k týmu putuje velká pochvala za výkon, který ukazuje naší sílu. A nutno podotknout, že v poslední době nejde o ojedinělý výstřelek.

a s Kolínem: Pětačtyřicet minut dával zápas i přes rozdílnou kvalitu týmů smysl. V naší hře nechyběl zápal, chuť a nadšení, což jsou základní stavební kameny pro každý sportovní výkon. Navíc se nám chvílemi i dařilo chovat správně a kvalitně, takže jsme se téměř nehnuli z poloviny hostů a k vidění bylo několik hezkých akcí a zakončení, a to nejen těch gólových.V podobném trendu jsme ještě zvládli i nástup do druhého poločasu, ale po šesté brance se vše zajímavé a kvalitní vytrácelo a vytrácelo …..

trenér Vychodil k zápasu u13 s Příbramí: V závěrečném vystoupení v letošních mistrovských utkáních nás čekal kvalitní tým z Příbrami, který nás ve vzájemném letním duelu sfoukl jako svíčku. Dnes se nám podařilo nejen tento výkon odčinit, ale též úspěšně zakončit podzimní vystoupení v mistrovských zápasech, což vždy potěší. Rozhodujícím počinem byl výkon Vendyho týmu a jeho opravdu excelentní první poločas. To Kořenův tým „bojoval“ nejen se soupeřem, ale především s ofenzivní činností, kde svým výkonem zůstal daleko za očekáváním. Nedařilo se především krajním ofenzivním hráčům, kteří nebyli vůbec nebezpeční a chyběl jim tah na branku a do ní! Vůbec byl mezi oběma týmy v této činnosti, aktivitě a správném chování „krajů“ diametrální a zásadní rozdíl. Týmům a hře jako takové by určitě prospěl větší prostor, ale i přesto šlo o zajímavé, rušné a kvalitní utkání se spoustou hezkých momentů na obou stranách.

k přípravě se Sigmou Olomouc: Očekával jsem se Sigmou hezké, zajímavé a kvalitní utkání,což se plně potvrdilo. V celkovém shrnutí jsme byli trochu lepším týmem a vyšší rozdíl ve skóre udělalo především naše dobré počínání ve vápně soupeře a kolem něj. Výrazně se nám nevydařila jen čtvrthodina v nástupu do druhé části, kdy jsme byli pod tlakem a měli problém se dostat přes dobře napadajícího protivníka. V momentě, kdy jsme se přestali schovávat, nebyli pasivní a neutápěli se ve zdlouhavém tahání míče, byl na naší hru slušný pohled a dokázali jsme hosty přehrávat. Zatím mě naše výkony na desítkovém fotbale velmi mile překvapují, tak věřím, že nám to vydrží i do dalších zápasů a to i ve formách 7/8+1, či čtyřkových halových turnajích, které nás teď čekají během zimního období.

k Táborsku: Do Prahy k nám zavítal soupeř, který si myslím mnohé z nás svou kvalitou překvapil, i když jeho dosavadní úspěchy již co si naznačovaly. Hosté byli velmi zdatní v osobních soubojích, jejich projev byl organizovaný a zejména měli ve svém středu zajímavé individuality, které si dokázali poradit i pod tlakem našich obránců. Ovšem i na naší straně bylo k vidění několik zajímavých a kladně hodnocených výkonů, i když jsem očekával, že si podstatně lépe budeme počínat v před finální fázi, protože k vidění byla spousta nedořešených náběhů v přečíslení. Trápila nás i zdlouhavá rozehrávka s nevhodně zvolenou variantou řešení, čímž jsme hostům umožňovali být více nebezpečnými. Když už jsme si vytvořili solidní náskok, tak na místo jeho potvrzení jsme nezvládli závěr a dvě branky v naší síti vše zdramatizovaly a udělaly konec zbytečně hektický.

trenér u12 Martin Lilling k Příbrami: Poslední mistrovské utkání nás čekalo nezvykle na Šeberovské umělce a za krásného počasí jsme změřili síly s týmem Příbrami. Klukům jsme zdůraznili, že blamáž s Olomoucí se nebude opakovat jen když přidají ve všech herních činnostech a nebudou se "schovávat", protože bez míče se ještě nikdo nikdy nezlepšil. A myslím, že do týdenního volna, které je teď čeká, mohou jít s hlavou nahoře. Na obou hřištích podali slušný výkon, snažili se určovat tempo hry, míč měli většinu času na svých kopačkách a svojí aktivitou si vynutili po celý zápas mírnou převahu. Škoda je sedmi Inkasovaných branek, z kterých jsme si dobrou polovinu dali v podstatě sami a také několika akcí, které se nám nepodařilo dotáhnou ke zdárnému zakončení...podzim je za námi, uteklo to jako voda. Čeká nás přechodné období, po něm dlouhá zimní příprava a je dobře končit celkem povedeným utkáním, což se klukům myslím povedlo.

k přípravě s Olomoucí: Téměř na den přesně po třech měsících jsme opět změřili síly s borci z Olomouce, tentokráte na Kačerovské umělce. A tato konfrontace pro nás nedopadla dobře. První poločas jsme na jednom hřišti vůbec nestíhali a za moravany zaostávali ve všech herních činnostech, ať už jednotlivců, či týmově. Tým 1 nestíhal rychlostně, prohrával souboje a někteří jednotlivci se snad domnívali, že proti nám ještě stojí nedělní "chodci" z Táborska. A jelikož tomu tak nebylo, výsledkem bylo poločasové skóre 0:6 (3:9) a zjištění, že fotbal se dnes hraje v permanentním pohybu. Nutno dodat, že Olomouc měla jeden tým o dost silnější a to se projevilo ve druhé půli pro změnu u týmu 2, který sice dal dvě branky, ale obraz hry byl podobný jako v první půli u týmu 1. Po Spartě jsme tedy inkasovali druhou herní a výsledkovou "facku" a je otázkou, zda jsme schopni v této sestavě těmto týmům na dvě hřiště vůbec konkurovat.

a k Táborsku: K předposlednímu mistrovskému utkání k nám na Kačerovskou umělku zavítal tým Táborska, složený z mixu hráčů ročníku 2003 a 2004. Klokani dnes zaslouží pochvalu,  na obou hřištích se ukázali v dobrém světle, rychle kombinovali a vytvářeli si brankové příležitosti, které tak ze dvou třetin i proměnili. Soupeř se sice snažil, ale dnes to na nás nestačilo a výsledek odpovídá poměru sil na hřišti.