Výsledkový servis z 8. - 9. listopadu

Virtuální Ďolíček přináší výsledky a hodnocení dorosteneckých zápasů.

Výsledkový servis z 8. - 9. listopadu

Pro mladší dorostence znamenal tento víkend rozloučení s podzimní sezonou 2014/15, na půdě Liberce vybojovali celkem čtyři body za jednu výhru a jednu prohru po penaltových kopech. Starší dorostenci si připsali všechny tři body, když zvládli zápas na hřišti Meteoru Praha. Utkání to bylo velmi dramatické, Bohemka sice rychle vedla, o pár minut později dostal ovšem stoper Kalaš červenou kartu a po patnácti minutách hry se zranil i brankář Bartůněk. Klokani ale vyhráli a připsali si důležité tři body. Devatenáctku ovšem čekají v tomto roce ještě další zápasy (program na příští víkend).

U19
FK Meteor Praha - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1)
Branky: 2. Bláha, 65. Brak (Bláha).
ČK: 7. Kalaš (Bohemians)
Bohemians Praha 1905: Bartůněk (16. Došek) - Radimský, Brak, Kalaš, Malík - Věchtík (68. Kostka), Bláha, Přibyl (75. Hořák) - Fotr (70. Grohmann), Vachoušek, Káš.
Trenér Michal Zach: "V utkání jsme se ujali velmi brzy vedení, ovšem v sedmé minutě po zbytečném zaváhání došlo k vyloučení Kalaše za faul. Díky dobře organizované defenzivě jsme i v oslabení, až na jednu vyjímku na konci první půle, nepouštěli domácí do šancí. Hned zkraje druhého poločasu domácí vyrovnali, ale trvalý tlak si nevytvořili. Naopak po několika našich povedených útočných akcích jsme si vytvářeli standardní situace a po jedné z nich Brak hlavou rozhodl. Hráči zaslouží pochvalu za bojovný a obětavý výkon v početním oslabení."

U17
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0) pen. 2:1
Branky: 73. min - 58. Kubelka (Pilát).
Penaltu proměnili: Fric, Hanzl.
Penaltu neproměnili: Nátr, Pilát.
Bohemians Praha 1905: Zýta - Nátr, Václavík, Hanzl, Růžička - Fric, Krištof, Begič (66. Buneš) - Kubelka (66. Tomaides), Vaníček (41. Pilát), Melíšek (72. Junek).
FC Slovan Liberec: Culek - Prokš, Burda, Kazda, Krejčíř, Lehoczki, Adam, Šulc, Koniř, Baláž, Rumler. Na střídání: Dostrašil, Zezulka, Vrabec, Zgurov, Franc.
Trenér Ludovit Szekeres: "Na dobře připraveném trávníku městského stadionu v Liberci jsme odehráli závěrečný part podzimní části naší soutěže. Dirigentskou taktovku jsme v první části utkání drželi my. Naše hra, obrazně rěčeno, vyzněla jako příjemná, melodická písnička. V té druhé byli aktivnější spíše domácí, jejich hra se dá přirovnat k vojenskému marši se vzdušnou ofenzívou. Obě družstva vstřelila po jedné brance, remíza pak byla logickým vyústěním dění na hřišti. Následné pokutové kopy, již po čtvrté, lépe řešili domácí a získali navíc bonusový bod, který je udržel v tabulce před námi. Z našeho pohledu byla snaha o vědomou kombinační hru na překonání hry soupeře
hodnotnější, než jednoduchý, i když dynamický, projev domácích s velkou kvantitou nastřelovaných míčů. Achilovou patou našeho projevu je kvalita ve finální fázi. A to nejenom v tomto utkání, ale v průběhu celého podzimu. Ovšem na tenhle fakt nahlížíme jako na velkou výzvu na další společné cestě hledání - formování kvalitního hráče!
"

U16
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)
Branky Bohemians: 48. vlastní, 65. Farkaš (Richtr).
Bohemians Praha 1905: Smrčka - Macháč (64. Richter), Malý, Nechvátal, Jaroš - Le Tuan Anh, Hlinák, Vrána (78. Šimeček) - Pouzar (40. Bára), Kopecký (68. Stojanovski), Farkaš.
Trenér Daniel Korda: "V posledním podzimním utkání jsme nastoupili v Liberci na kvalitní trávě. Domácí byli v úvodu utkání aktivnější, a přestože jsme postupně vyrovnali hru, domácí šli před poločasem do vedení. Po poločasu jsme byli odměněni za větší aktivitu a po akci Lukáše Báry jsme vyrovnali. Po dalším rychlém protiútoku jsme šli brankou Farkaše do vedení, které jsme dotáhli do vítězného konce a zakončili podzimní část soutěže pátým vítězstvím venku."