Bohemka trénovala s mládeží Střešovic

S projektem "Tour de club" zavítali Klokani do dalšího pražského klubu.

Bohemka trénovala s mládeží Střešovic

Pražský fotbalový svaz se ve svých projektech snaží neustále podporovat zejména mládežnický fotbal. Mezi úspěšné projekty bezpochyby patří i Tour de club, jenž se po úspěšných etapách na podzim 2013 a jaře 2014 opět vrací. Ve středu zavítala Bohemka totiž do Střešovic.

Projekt „Tour de club“ přináší velmi důležité vzájemné propojení profesionálního a výkonnostního fotbalu v Praze, kde všechny kluby společně tvoří velkou fotbalovou rodinu. Úkolem prvoligových klubů je předat trenérům z menších oddílů trochu ze svého know-how ohledně práce s mládeží a ukázat jim nejnovější tréninkové metody vhodné pro začínající fotbalisty. Hráči a funkcionáři amatérských klubů by naopak měli přijít podpořit prvoligové celky přímo na stadiony a stát se tak fanoušky, pro které bude mít návštěva ligového utkání pevné místo v jejich diáři,“ říká Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Ve středu odpoledne se do tréninkového procesu zapojili hned tři trenéři mládeže - Michal Vychodil, Jakub Harant a Kryštof Herold. Ty doplnila také trojice hráčů A mužstva - Jiří Havránek, Matúš Mikuš a Lukáš Pauschek. Společně měli na starost přípravkové i žákovské týmy.

"Projekt se nám na Bohemce líbí a podporujeme ho již od samého začátku, určitě má smysl," řekl pro klubový web šéftrenér přípravkových kategorií Jakub Harant. "Ve středu ve Střešovicích jsme se zaměřili u těch mladších kategorií na individuální práci jednotlivce a různé formy her," doplnil informaci o tréninku Jakub Harant.

"Na trénink do Střešovic jsem se těšil. Trochu jsem i tušil, co od toho mám očekávat, protože pravidelně trénuji s mladými gólmany na Bohemce. Michal Vychodil mě poté využil při střelbě i v brance. Nejdříve jsem si myslel, že si dělá legraci, ale nakonec jsem se do branky postavil. Kluci byli šikovní, až jsem se při tréninku zapotil," řekl brankář A mužstva Bohemians Jiří Havránek.

Po tréninku měla Bohemka pro všechny hráče připravené malé dárečky. Havránek, Mikuš i Pauschek rozdávali podepsané hráčské kartičky ještě hodně dlouhou dobu po konci tréninku. Věříme, že si všichni společnou akci užili, a že se v brzké době uvidíme například na tribunách Ďolíčku při nějakém domácím utkání.