Cíl je stále hratelný

V Plzni čeká Klokany pravděpodobně nejtěžší utkání podzimu.

Cíl je stále hratelný

Poslední dva zápasy čekají Klokany před zimní pauzou. A nedá se říci, že by se řadily k těm, ve kterých se čeká bodový zisk. Do podzimního bloku se totiž ještě vpasovalo domácí utkání se Slováckem, které načíná již druhou polovinu Synot ligy. Před odvetou za porážku (1:4) z poloviny léta však čeká Bohemku ještě duel v Plzni.

Lídr dosavadního průběhu nejvyšší soutěže v Česku po dlouhé době nebral ani bod. Přesněji řečeno teprve podruhé, to když překvapivě prohrál v Jihlavě. Navíc se mu nepodařilo ani osmifinále Poháru FAČR, když doma remizoval (0:0) s mírně obměněnou sestavou proti Hradci.

I díky tomu by trenér Roman Pivarník mohl stále myslet na úspěch, který si v podzimní části dal, jak už jednou připomínal: „S hráči jsme si cíl dali. Stále je hratelný, i když zbývají jen dva zápasy. Byl bych rád, kdyby se to podařilo, ale nechci říct, kolik je to bodů.“

K tomu však bude třeba více faktorů. Mezi ně patří i stav hráčského kádru. V tomto se víceméně nic nezměnilo. „Jsou stále otazníky nad Erichem Brabcem a Ivanem Lietavou. Zbytek hráčů je zdravých,“ komentoval sedmačtyřicetiletý kouč.

Díky dohrávce v Ďolíčku s Brnem (0:0) měli zelenobílí méně času než jejich zbylí oponenti v lize. Zeptali jsme se proto trenéra, jak týdenní cyklus probíhal: „Hráli jsme v pondělí, zbytek týdne jsme trénovali herní situace a tento týden jsme směřovali k zápasu k Plzni.“

S protivníkem ze západního cípu republiky sehráli hráči Bohemians dobrá utkání, například když se v loňské sezoně domácí remízou zachránili v první lize. Přesto je bilance mírně na straně Viktorie. Osm vítězství, pět remíz a stejný počet porážek. To je statistika z novodobé historie.

Vylepšit ji dostanou šanci Klokani v neděli od 15:45 ve Štruncových sadech. Zápas bude řídit jako hlavní rozhodčí Ondřej Lerch, pomáhat mu budou Wilczek a Kříž. Vstupenka do sektoru hostí stojí 100 Kč, pokyny k utkání si můžete přečíst zde.