Klokani se po dobrém výkonu vrací z Plzně bez bodu

První část Synot ligy zakončili Vršovičtí porážkou o jednu branku.

Klokani se po dobrém výkonu vrací z Plzně bez bodu

Poslední kolo podzimní části Synot ligy mělo na programu i nedělní zápas v Plzni, kam se vydali Klokani za dalšími body. Ovšem Viktoria se nechtěl jen tak lehce vzdát titulu půlmistra a dělala všechno proto, aby se ona mohla takto vzývat.

První minuty se nesly ve znamení vzájemného oťukávání a ani na jeden celek se nepouštěl do větších akcí. To však postupem času opadávalo a Viktoria přidala na tempu. Problémy dělala především na pravé straně.

Ve 20. minutě se Řezník právě po této straně protáhl a naservíroval míč do malého vápna, tam k němu však nedosáhl jen o pár centimetrů Tecl. O pár minut později to zkusil podobně Pilař, ale odvracel pozorný Cseh.

Klokani si také připravili dobrou šanci. Roh zahraný na krátko ve 25. minutě zakončil Mikuš prudkým centrem pod sebe, kde jen o milimetry Krch netrefil hlavou míč. O dvě minuty později soupeř odpověděl ještě tvrději, Hrošovský ze střední vzdálenosti trefil břevno.

Chuť si Plzenští napravili ve 32. minutě, i když měla prazvláštní pachuť. Pilař v souboji s Pauschekem upadl a rozhodčí Lerch po chvíli váhání ukázal na penaltový puntík. I když Švenger směr Hořavovy střely vystihl, zabránit jí však cestě do brány nedokázal.

To dostalo domácí do varu a hodnou chvíli nepustili Klokany k ničemu. Navíc několikrát museli zachraňovat situaci na poslední chvíli, především centry dělaly obraně problémy. Například ve 37. minutě jen tak tak odvrátil míč před Teclem po Petrželově pasu Cseh.

Nakonec to ale mohli být Klokani, kteří by měli poslední slovo v prvním poločase. Na centr z pravé strany si naskočil Mosquera, zamířil pod břevno, ale Kozáčik se vymrštil a i s přispěním brankové konstrukce míč udržel na hrací ploše.

Druhý poločas začal lépe pro Viktoriány. Nejdříve se do úniku dostal po hraniční situaci Tecl, ale Švenger s vracejícím Csehem skvěle zasáhli. V 51. minutě pak Klokani neuhlídali protiútok po rohovém kopu, Procházka se dostal za stopera až na post útočníka, a i když míč přeběhl, tak za ním byl na těsno Jindřišek a nešťastně hlavou zakončil místo něj.

Po druhé brance se Plzeň uklidnila a hra se zpomalila. Toho využili Klokani a zvýšenou aktivitou překvapili domácí defenzivu. Vše vyvrcholilo v 69. minutě, kdy byl v těsné blízkosti pokutového území faulován Mosquera. K trestnému kopu se postavili Jindřišek a Rada. První jmenovaný se pokusil podstřelit zeď, což se mu s tečí povedlo a snížil stav utkání na rozdíl jedné branky.

To probudilo profesorsky hrající Viktorii k reakci a ihned po obdržené brance se natlačila kolem vápna Klokanů. Ti však tlak ustáli a po čase se pokusili o vstřelení branky, která by uzurpovala nějaké body. Bohužel se nedokázali dostat do vyložené šance, i když defenziva domácích se řádně zapotila při jejich odvracení.

Nakonec mohli domácí své vítězství pojistit v 81. minutě, kdy Šírlovi odskočil míč. V rychlém protiútoku se nakonec dostal k balonu Petržela a táhl ho na Švengera. Ten opět skvěle zasáhl a míč vyrazil.

Klokani se dostali ke konci utkání k náporu, při kterém domácí nepustili z jejich poloviny. Bohužel ani vytáhlý Šmíd, kterého poslali trenéři v závěru na hřiště, nepomohl zvrátit výsledek. Utkání tak skončilo pouze o jednu branku a sympatickým výkonem, který však na body nestačil.