Poslední zápas podzimu se Slováckem

Porážku z úvodu sezony se Klokani pokusí odčinit v sobotu večer.

Poslední zápas podzimu se Slováckem

Poslední zápas před zimní pauzou slibuje třeskutý náboj v podobě závěrečné možnosti zisku bodů. Snad každý tým by rád získal více klidu před přípravou, ve které se pokusí posilnit kádr a připravit se na jarní část sezony. To však může znamenat i konec angažmá některých hráčů.

Trenér Svatopluk Habanec po poslední prohře v Boleslavi zuřil. „Nástup do sezony byl dobrý, ale nyní jsme už měsíc jak píchlá kola. Před zápasem s Bohemkou uděláme všechno pro to, abychom alespoň některým hráčům zmobilizovali hlavy, protože s některými se holt budeme muset rozloučit,“ pohrozil nesmlouvavě trenér Slovácka.
 
Na reakci jsme se zeptali Romana Pivarníka: „Ambice jsou trošičku jiné,“ začal trenér Bohemians. „Slovácko pokukovalo po pohárových příčkách, což stále může, jelikož je tabulka vyrovnaná. Má jiné možnosti než my,“ vypočítával Pivarník. Zároveň však dodal: „Já jsem rád, že jsme bod za nimi. Po tomto kole chceme být nad Slováckem, což je nyní prioritou.“

Zápas je navíc specifický tím, že mužstva již v tomto ročníku dostala možnost porovnat síly. Druhého srpna přijeli Klokani do Uherského Hradiště, kde prohráli o tři branky. K utkání se vrátil i Roman Pivarník: „Nedá se to porovnávat,“ odpověděl na dotaz, co zlepšit oproti poslednímu střetnutí. „Doba se změnila a ten zápas na Slovácku nám nevyšel.“

Následovně sdělil, jaký by si představoval herní projev: „My chceme podat výkon jako v posledních venkovních zápasech (Plzeň, Boleslav, pozn. red.), hrát aktivně a zvládnout utkání jak herně, tak výsledkově,“ zopakoval kouč, jenž tuto mantru vštěpuje mužstvu od svého prvního utkání.

Na jihu Moravy je navíc horko. Ačkoliv tam panují podobné teploty jako v hlavním městě, je to myšleno pouze metaforicky. Fakticky je to kvůli téměř dva metry vysokému útočníkovi, který má problémy se zády. „Částečně je to výhoda,“ komentoval situaci Pivarník a pokračoval: „Slovácko má založenou hru na Doškovi, který dal již deset gólu a sklepává většinu míčů. Je to tahoun mužstva a bez něj mají problém představit jiný fotbal.“

Ve fotbale a v životě však platí, že předem není nikdy prohráno a žádný soupeř se neporazí sám. To si uvědomuje i trenér Klokanů: „Samozřejmě každé mužstvo má své problémy a náš úkol je na to reagovat,“ uzavřel téma Pivarník.

Bilanci se Slováckem má zelenobílý tým z Vršovic tristní. Pouze 3 výhry, 5 remíz a 7 porážek. Navíc, jak už bylo naznačeno, poslední utkání si na Moravě domácí tým pohlídal bez větších potíží.

Zápas startuje v sobotu ve 20:15, jako hlavní rozhodčí se představí Pavel Franěk, na pomezních čařách mu budou pomáhat Štěrba a Urban. Informace o předprodeji vstupenek si můžete přečíst zde.