Se Slováckem prohra o jednu branku

Vyrovnané utkání rozhodl rohový kop.

Se Slováckem prohra o jednu branku

Poslední utkání bylo v očekávání. Odveta za prohru 1:4 z úvodu sezony byla ještě v živé paměti a Klokani pro klid před zimní přestávkou potřebovali tři body. Vždyť poslední vítězství si připsali před více jak dvěma měsíci.

Před samotným utkáním se hodně spekulovalo, zda nastoupí kapitán Libor Došek, jenž měl problémy se zády a několik zápasů před tímto vynechal. Ke zklamání zelenobílých příznivců však tento téměř dva metry dlouhý útočník začal od první minuty a ihned se činil.

Běžela teprve 8. minuta, když byli diváci svědky úvodní branky. Pauschek nestihl náběh Kerbra na levé straně, ten přebral pobídku od Kaloudy a nacentroval na vzdálenější tyč. Tam byl na hranici velkého vápna Kuncl, z prvního dotyku vrátil míč před bránu a osamocený Došek ho usměrnil hlavou za Švengera.

Neuběhly ani dvě minuty a bylo srovnáno. Centr z pravé strany od Pauscheka se snesl na Mosqueru, jenž hlavičkoval k levé tyči. Heča sice dokázal míč vyrazit na tyč, ale dobíhající Rada ho dorazil do branky.

Na ručičce přibyly další dvě minuty a stav mohli Klokani otočit. Do vápna vběhl Moravec po pravé straně a nestíhající Košůt ho stáhl k zemi. Ale v pořadí pátou penaltu již kapitán Bohemians neproměnil. Heča vystihl směr a Jindřišek si tak nepřipsal šestou ligovou trefu v probíhajícím ročníku.

Když Klokani nevyužili této situace, tak se pokusili strhnout vedení na svou stranu hosté z Hradiště. S míčem do vápna vběhl Kuncl, v rychlosti však byl rozhozen a svým rozkývaným tělem způsobil, že dokonale zmátl obranu Bohemians. Míč doputoval až k Trávníkovi, který stál přímo před Švengerem. Zvolil kličku na pravou stranu, obešel brankáře a posunul balon na prázdnou branku. Tam se však se svými zády objevil skluzem Cseh a odvrátil na poslední chvíli pohromu.

Těsně před poločasem byl ve vápně při krytí balonu poslán k zemi Mikuš, ale druhou penaltu Klokanům rozhodčí Franěk nepískl, a tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Z kraje druhého poločasu nebezpečně vypálil Trávník, když využili podklouznutí Krcha. Jeho pokus z pravého rohu malého vápna byl sice prudký s dostatečnou falší, ale šel o něco málo nad vodorovnou tyčí.

V 57. minutě si na přetažený centr naskočil Mosqeura, skvěle sklepl přetažený míč hlavou na střed hřiště, kde se objevil v náběhu Cseh. Ten prudce vlétl do souboje a jen o nějakých půl metru mířil nad branku.

Pak se hra hodně rozkouskovala. Během pár minut rozdal hlavní rozhodčí tři žluté karty, než došlo na rozhodující trefu. Byl to nenápadný rohový kop, jakých se kopalo v tento mrazivý večer několik. Trávníkův centr šel na přední tyč, kde se z ničeho nic zjevil Břečka, míč hlavou prodloužil a s pomocí tyče se míč zatřepotal v síti.

Klokani se pokusili více otevřít hru, za což platili při rychlých protiútocích. Ani ne tři minuty poté se Došek objevil na obou stranách malého vápna, kde se snažil prosadit hlavou, naneštěstí v obou případech mířil na připraveného Švengera.

Klokani drželi převážně míč ve své moci, co jim to však bylo platné, když se nedostali na dostřel k Hečovi. A když už se jim to podařilo, tak byli tísněni protihráči tak dobře, že nedokázali pořádně zamířit. V jedné takové situaci rozehrál Rada standardní situaci prudkým centrem ze čtyřiceti metrů, ale vymršťující se Krch z klubka hráčů neusměrnil hlavičku blíže k levé tyči.

V závěru se ještě pokusil Pivarník vysunout na vrch Šmída s cílem vyhrávat hlavičkové souboje, ale hosté byli pozorní a nedali Klokanům šanci k vážnější situaci. A tak se mohlo Slovácko radovat ze třech důležitých bodů.