Bohemians na úvod přípravy porazili Ústí

Vichřice přivála do kabiny radost z vítězství 2:1.

Bohemians na úvod přípravy porazili Ústí

K prvnímu utkání po zimní dovolené nastoupila Bohemka proti soupeři z druholigových vod, FK Ústí nad Labem. Utkání se hrálo na umělé trávě bohemácké farmy Meteoru Praha VIII.

Něco přes dvě stovky diváků mohlo od úvodního hvizdu sledovat v sestavě Bohemky obě nové tváře. Na stoperu nastoupil ve dvojici se Šmídem Patrik Vajda a na pozici podhrotového hráče měl hnát Klokany dopředu Marek Jarolím, ozdobený dokonce kapitánskou páskou. A právě on se poprvé předvedl v páté minutě, kdy se chopil rozehrávky trestného kopu z levé strany a uplatnil svou výbornou kopací techniku, když míč krásně zakroutil na vzdálenou tyč a Jindřiškovi chybělo pár centimetrů, aby míč hlavou usměrnil do branky.

Kromě úvodní šance Bohemky se první půlhodinu zápasu se ukazovalo, v jaké fázi přípravy se právě obě mužstva nachází. Na menším hřišti k sobě měli hráči blíž, což sice zrychlovalo hru, ale ani jedno mužstvo si nevytvořilo trvalejší tlak a docházelo k mnoha osobním soubojům. Více nadějných příležitostí si tvořila Bohemka, ale vršovickým se nedařilo přecházet přes zhuštěný střed ústecké obrany. K zakončení se tak oba týmy dostávaly jen ze standardních situací, ani jeden míč však nemířil přímo na branku. První velkou šanci si tak připsal až v poslední desetiminutovce Jindřišek, jehož střelecké pokusy z penaltového puntíku nadvakrát zblokovala obrana ústeckých.

Hned na začátku druhého poločasu mohla jít do vedení Bohemka, ústecký brankář Novák neudržel centrovaný míč v rukavicích a Bratanovič jej doklepl do odkryté branky, jejich vzájemný souboj však byl rozhodčím posouzen jako faul slovinského forvarda. Bohemka po přestávce přidala na útočné snaze, nebezpečné akce se tvořily zejména po pravé straně, kam se přesunul ze stopera Vajda. Ten nejprve vysunul Bratanoviče, který z dobré pozice trefil jen padajícího brankáře soupeře. O minutku později Vajda vyvezl míč a našel ve vápně Mikuše, jehož příliš prudký centr před branku nikdo z nabíhajících Klokanů nezachytil. Aktivní desetiminutovku zakončil Mosquera svou hlavičkou po rohu, která skončila těsně nad břevnem ústecké svatyně. Velkou chuť změnit stav utkání měl i Bratanovič, jehož podařená střela z pětadvaceti metrů si vysloužila první velký aplaus publika.

I když se Bohemians nedostávali k zakončení, vypracovali si v průběhu druhé půle místy až drtivou herní převahu. V 72. minutě se fanoušci konečně dočkali i gólové radosti. Aktivní Bratanovič obral na polovině soupeře o míč rozehrávajícího Vaňka, předal Bartkovi, ten se uvolnil a svým centrem našel přesně na zadní tyči Mikuše, pro nějž nebyl problém tvrdou střelou překonat Nováka.

Už to vypadalo, že Bohemka soupeře k ničemu nepustí, ale ústečtí dokázali využít ojedinělou šanci v 83. minutě. Naši obránci podcenili rychlý únik Bendy, kterému naběhl za váhající stopery zcela volný Veverka, s jehož přesnou střelou z voleje mohl Dočekal udělat pramálo – 1:1.

Klokani však chtěli nový rok evidentně přivítat vítězně a hned jejich první útok za vyrovnaného stavu skončil gólově. Šance se opět zrodila po pravé straně. Bartek našel přesným centrovaným míčem ve vápně Bratanoviče a ten se hlavou zapsal jako třetí mezi střelce. Zbytek utkání už si Bohemka pohlídala.

Z utkání si přihlížející fanoušci příliš poznatků o hře svých oblíbenců v jarní části sezóny asi neodnesli, zápas byl pro hráče spíše vítaným zpestřením fyzicky náročné počáteční fáze přípravy. I tak ale Klokani projevili dostatek vůle po vítězství a zejména ve druhé půli svého soupeře jasně přehráli. Úvodní střetnutí tak splnilo svůj účel a vneslo do týmu vítěznou náladu.