Bohemka vstoupila do turnaje kanonádou!

Kolín inkasoval osm branek, trefilo se sedm hráčů.

Bohemka vstoupila do turnaje kanonádou!

Na umělé trávě na Vyšehradě vstoupila Bohemka jako obhájce titulu do zimní Tipsport ligy, na úvod se jí postavil druholigový Kolín. V sestavě se již neobjevil testovaný Patrik Vajda, se kterým se klub nedohodl na podmínkách pokračování. Naopak se nově na pravý kraj zálohy postavil Pavol Cicman.

Trenér Roman Pivarník si pro tento zápas vytáhl z juniorky Radka Žaloudka a Iva Malinu, kteří zasáhli až do druhého poločasu. Dobrou zprávou pro všechny příznivce Bohemians byla i účast Jakuba Rady, kdy klub ukončil jednání s Mladou Boleslaví a záložník se i nadále připravuje s Klokany!

První šanci utkání si připsali hráči Kolína, když se po rohovém kopu dostali k zakončení. Havránek ale inkasování branky razantně odmítl a Klokany svým zákrokem podržel.

Ovšem již v deváté minutě se skóre otevřelo. Po přesunutí hry na levou stranu, kde se individuálně prosadil Milan Havel, poslal míč na přední tyč a překvapil tím brankáře Sehnala. Bohemka se tak hned zkraje utkání dostala do vedení.

Po půlhodině hry mohl být rozdíl již dvoubrankový. Po hezké akci na pravé straně přihrával Cicman na velké vápno volnému Bratanovičovi, ten udělal kličku brankáři, ale poté trefil pouze tyč odkryté branky.

V té době byli Klokani na hřišti jednoznačně lepším týmem, ovšem z ojedinělého rohového kopu se prosadil Jelínek, když umístil míč pod padajícím Havránkem.

Klokany to ovšem nezlomilo a ještě více přidali. A branka přišla opět z levé strany. Ve 39. minutě možná i s přispěním štěstí posunul Havel míč na Lietavu a ten brankáře prostřelil přízemní střelou.

To ovšem v úvodním dějství nebylo vše. Ke střele se ve 43. minutě dostal Lukáš Pauschek a brankář Sehnal ji dokázal pouze vyrazit. Tentokrát byla pro Bratanoviče prázdná branka lehčím úkolem a Klokani vedli již o dvě branky.

A druhý poločas začal, i přes kompletní prostřídání, stejně jak první skončil. Klokani byli velmi aktivní a v 50. minutě zaznamenali další branku. Rada poslal do úniku Mikuše a ten přehodil brankáře Stehna.

O pět minut později se fanoušci dočkali další branky! Po centru Bartka se před gólmanem prosadil netradičně hlavou Moravec, který šikovně předskočil Kratochvíla.

Gólové hody pokračovaly. Tentokrát se ale o slovo přihlásil i soupeř. Přihrávku za obranu zužitkoval Surmaj a na krátkou dobu snížil na rozdíl čtyř branek.

Ovšem za dvě minuty bylo vše jinak. Po tlaku si o penaltu říkaly hned dva zákroky kolínské obrany, rozhodčí Ulrich ovšem odpískal až ten třetí na Jarolíma na hranici šestnáctky. K rozehrání se postavil Rada a vstřelil určitě jednu z nejkrásnějších branek posledních let. Jeho první ránu zeď ještě odvrátila, ale po přehození na pravačku poslal z voleje střelu přímo do růžku kolínské branky.

V 65. minutě se již penalta pískala, po zákroku na Bartka se rozhodčí již nerozmýšlel. Tu chladnokrevně proměnil Rada a Bohemka vedla 7:2!

Šance na zvýšení skóre ale pokračovaly. V úniku si Mikuš pohrál s obránci, jeho střelu ale brankář Stehno vyrazil mimo tři tyče. Ani Jarolím na gólmana nevyzrál, to když ho chtěl přehodit. A do třetice se neprosadil opět Mikuš, po zpětné přihrávce od Jarolíma mířil doprostřed branky.

Na konečných 8:2 upravil skóre symbolicky v 82. minutě po přihrávce Mikuše před prázdnou branku Bartek. Bohemka tak vstoupila do Tipsport ligy vysokým vítězstvím a v sobotu ji čeká další duel proti Táborsku.