Rychlý obrat soupeře

Zlín během dvou minut otočil skóre, Klokani skončili čtvrtí.

Rychlý obrat soupeře

V neděli byl v Brozanech na programu zápas o třetí místo, ve kterém nastoupil proti Bohemians druhý poražený semifinalista Zlín. Do utkání nezasáhl oproti včerejšku zraněný Rada, kterého se rozhodl trenér Pivarník raději šetřit.

Do první příležitosti se vřítil Poznar, který se prosmýkl mezi stopery, ale branku netrefil. Havránek měl o chvilku později plné ruce práce s dalekonosnou střelou Zlína, dorážku Holíka ale včasným vyběhnutím zlikvidoval.

Na druhé straně měl příležitost Reintam, kterého vyslal do úniku Nerad. Míč po jeho střele ale zamířil pouze do boční sítě. Hra byla více otevřená, než ve včerejším semifinále s Dynamem, i proto se děj hry přeléval z jedné strany na druhou. Klokanům ale chyběl v koncovce vždy kousíček od ideálního řešení.

Po půlhodině hry se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči Bartolomeu, s jeho tvrdou střelou si ale Havránek poradil.

Po rohovém kopu se tváří tvář brankáři objevil ve druhém vápně tentokrát Novakovič, bohužel ho ale nepřelstil. Dorážku Bartka vytěsnili na rohový kop zase obránci.

Poté ale přišly tři bláznivé minuty. Nejdříve se nejlépe ve vápně zorientoval Milan Havel, který si dokázal před střelou ještě zpracovat Moravcův centr, a Bohemka vedla 1:0.

Zlín ovšem dokázal okamžitě srovnat a následně i výsledek otočit na svoji stranu. Nejdříve se prodral vápnem Blanař, o chvilku později dokázal ze strany prostřelit Havránka i Kraut, a Klokani tak prohrávali po první půli 1:2.

Hlavičku Reintama chytil střídající Adamuška na čáře, Cicmanova se netrefila ani mezi tři tyče. A když se neuchytil ani únik Mosquery, či Mikuše, prosadil se Zlín. Rychlý protiútok zakončoval centrem do vápna, kde se hlavičkou prosadil Holík.

O chvilku později zkoušel překvapit Cicman, když se jeho centr snesl až na břevno. V 75. minutě se ale fanoušci přeci jen dočkali! Po špatném odkopu brankáře měl snadnou pozici Mikuš a míč poslal do odkryté branky. 2:3.

To hráče nakoplo a usadili se na polovině zlínských. Příležitost měl ve výskoku dvakrát Mosquera, z dorážky jednou Kalina. Obrana soupeře byla ale vždy připravena. Ta udržela i závěrečný nápor zelenobílých a Klokani skončili v zimní Tipsport lize po porážce 2:3 čtvrtí.