Klokani bojovali s větrem i silným protivníkem

Bohemka podlehla maďarskému týmu 2:4.

Klokani bojovali s větrem i silným protivníkem

K prvnímu „tureckému“ utkání odjeli Klokani do nedaleké Lary, kde se střetli s historicky nejúspěšnějším maďarským celkem Ferencvárosi TC, který uctívá, stejně jako Bohemka, zelenobílé barvy. Obě mužstva bojovala se silným větrem, který komplikoval hru po celých devadesát minut.

Zápas začal pro hráče Bohemians velmi dobře, od úvodu utkání byli velmi aktivní a hned první šanci dokázal Matúš Mikuš přetavit v branku. Jarolím ho chytrou přihrávkou našel na hranici velkého vápna, slovenský snajpr si míč rychle zpracoval a vystřelil přesně k tyčce.

Jenže Klokani se neradovali dlouho. Na pravé straně se uvolnil záložník maďarského celku a naservíroval míč na zadní tyč, kde úplně volný Somalia potrestat zaváhání v obraně a rychle srovnal na 1:1.

Po půlhodině hry se výsledek dokonce otočil. Švenger vyběhnul z brankové čáry a po jeho střetu s Kukuruzovicem nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. Ten proměnil Mateos a Ferencváros rázem vedl o jednu branku.

Bohemka měla ještě v první půli příležitosti ke vstřelení vyrovnávací branky. Pauschek vyslal na branku Dibusze nechytatelnou ránu, ovšem míč nakonec proplachtil pár centimetrů nad břevnem.

Do druhé půle nastoupili hned dva nováčci. V brance se objevil Zdeněk Zlámal, před ním operoval ve stoperské dvojici se Škerlem testovaný Zoran Gajič, který se k mužstvu připojil teprve včera večer. I přesto byl jeho výkon sympatický a se svými novými spoluhráči na hřišti čile komunikoval.

Bohemka se tlačila do zakončení a brankář Dibusz měl občas plné ruce práce. Na jeho branku vyslali tvrdé střely Cicman i Rada, ovšem ani jeden pokus neskončil brankou.

S blížícím se koncem si vybrala obrana Bohemians slabší chvilku. Lamah si nejdříve dobře zpracoval míč, který dostal mezi obránci a střelou na zadní tyč prostřelil Zlámala v brance. O pár minut později vyřadil jednou kličkou dokonce hned trojici obránců a střelou o břevno zvýšil již na rozdíl třech branek.

Na konečných 2:4 reguloval pár minut před koncem utkání po standardní situaci Škerle, když dorážel míč do prázdné branky. Po faulu na Jarolíma poslal Rada míč z přímého kopu do malého vápna, kde měl již stoper Bohemky jednoduchou úlohu.