Michal Vychodil hodnotí lednovou část přípravy

V nabitém programu u14.

Michal Vychodil hodnotí lednovou část přípravy

FK Teplice: K vidění bylo utkání velmi nevalné úrovně, které do jisté míry ovlivnil i silný vítr. Především první poločas přinesl z naší strany nekoukatelný fotbal a vůbec oba týmy servírovaly nudu, protože před brankami se skoro nic nedělo. Hosté začali lépe, působili alespoň trochu fotbalově a měli i dvě velmi nadějně vypadající možnosti. Postupně se hra vyrovnávala, občas jsme již i my navštívili vápno soupeře a velmi hezké a po hříchu ojedinělé zakončení akce Senivem, nás poslalo do vedení. Po přestávce nám herně pomohlo přeskupení řad a i již zmiňovaný vítr v zádech, protože vyjma nástupu do druhé části a samotného závěru, jsme již byli přeci jen lepší. Nejenže se sem tam již objevilo pár hezkých momentů, ale začali jsme být nebezpeční. Dostali jsme se do zakončení po rozích, do střeleckých pozic ze hry a především k průnikům a únikům. Jenže jejich řešení a dořešení nebylo silnou stránkou, což třeba dokumentovala i zmařená možnost dva na brankáře.

AC Sparta Praha: Zápas jako takový měl jen dvě pasáže, ve kterých Sparta dominovala. A to ve druhé části prvního poločasu a především v závěru utkání, kdy jsme po třetí inkasované brance rezignovali, odevzdali se soupeři a čekali na závěrečný hvizd. Jenže ten než přišel, tak nám hosté přidali další dva hřebíčky do rakve a rázem se ze solidního představení zrodil debakl. Přesně tak, odvedli jsme hodinu slušného výkonu. Herní rozdíl mezi týmy nebyl zásadní a v některých částech zápasu jsme vypadali a působili i velmi dobře a fotbalově. Rozdíl je však znát především v individuálních činnostech a herním myšlení. Ale to nejzásadnější je chování a samozřejmě i jeho kvalita s vyhodnocením při ofenzivní činnosti každého jednotlivce podpořená i značným sebevědomím. Tam má Sparta nadstandartní hráče a my značné rezervy!

halový turnaj SK Kladno: Vstup do turnaje byl zoufalý! Kdo viděl naše vystoupení s Ústím nad Labem, musel si říkat, co to je za tým, za hráče, prostě za Bohemku! Přeci jen jsme se však dokázali herně i výsledkově zvednout, ale je třeba si přiznat, že především díky mladším hráčům, kteří nás doplnili na tento turnaj. Z jedničkových pardálů si své určitě odehrál i přes dlouhou absenci Šebek, ale od všech ostatních se očekává více…..

MFK Ústí nad Labem  2:4  branky: Knap, Šebek
Nehezký zápas s oboustrannou nekvalitou není třeba více komentovat. 

FK Admira Praha II. 2:2  branky: Coňk, Knap
V herně vyrovnaném utkání jsme na místo rozhodnutí na 3:1 inkasovali v závěru vlastní tečovanou brankou.

AC Sparta Praha  2:3 branky: Novák, Strnad
Velmi sympatický výkon. Spartu jsme zaskočili a vedli již o dvě branky. První obdržená branka nás však tradičně rozhodil a a díky tomu, že jsme se již nechovali správně, dokázal soupeř výsledek otočit, i když horko-těžko.

SK Kladno I.  4:3  branky: Knap 2, Novák, Šprungl
Překvapivé, ubojované, ale i zasloužené první vítězstvív turnaji.

FK Baník Most  3:2  branky: Karabec, Novák,Strnad
Protože jsme kvalitně a správně nedokázali využít spousty přečíslení, bylo utkání zbytečně dramatické až do samého konce.

FK Admira Praha I. 1:4  branka: Strnad
Až v samotném závěru jsme se trochu zmátořili. Jinak se nám nechtělo běhat a tak nebylo jak soupeři konkurovat.

SK Kladno II. 4:3  branky: Karabec 2, Novák,Knap
Hektické závěrečné vystoupení jsme zvládli díky z mrtva vstání ve druhé polovině zápasu. Obrat to však byl vskutku zajímavý a chvályhodný.

sestava: Slanina- Coňk, Novák, Karabec, Knap, Šmejkal, Šebek, Strnad, Šprungl
statistika: Knap 5+1, Šebek 1+2, Coňk 1+3, Novák 4+6, Strnad 3+0, Šprungl 1+3, Karabec 3+5, Slanina 0+3
pořadí:1. AC Sparta Praha, 2. SK Kladno 1, 3. FK Admira Praha 2, 4. FK Ústí nad Labem, 5. Bohemians Praha 1905, 6. SK Kladno 2, 7. FK Admira Praha 2, 8. FK Baník Most 1909


FK Baník Most: I když k nějaké větší spokojenosti je stále daleko, oproti prvnímu přípravnému zápasu bylo znát zlepšení. V prvním poločase jsme sice opticky měli míč více pod kontrolou, ale jen v tom našem tradičním duchu, což je velmi pozvolný posun vpřed, bez kolmé odvahy a snahy směrem k brance soupeře. Domácí tým měl více nebezpečnějších situací a náběhů, které však nedokázal vyřešit a dotáhnout. Po přestávce jsme dokázali zrychlit a zjednodušit hru, čímž přibylo šancí a to těch nejvyloženějších, kdy jsme ocitali tváří v tvář brankáři domácích. I na naší straně však byla realizace finálního zakončení žalostná, soupeř tak byl stále v kontaktu a utkání mělo dramatičtější náboj až do samého konce. Spokojeni budeme, až se nám podaří skloubit kvalitní přechodovou fázi s neustálým nebezpečím brance soupeře. To pak bude paráda …..


FC Tempo Praha: Již úvodní čtvrthodina naznačila, že dnes nebude posvícení. Od prvního hvizdu jsme předváděli „žudlanou“, která nás provázela v začátcích při přechodu na velké hřiště. Přebírání míče směrem dozadu, neustálé váhání co udělat až přijde ztráta, minimální odvaha jít přes hráče na bránu a využívání kolmých přihrávek, či alespoň adresných na horu, bylo jako šafránu. Přežili jsme několik tutovek soupeře, zvonily i tyče a my naopak udeřili z první návštěvy ve vápně Tempa. Menší zlepšení nastalo ve druhé části, kdy jsme dokázali přidat další dvě branky. Rychlé snížení však hosty nabudilo, přidali další branku a my se po zbytek zápasu převážně bránili a bránili. Výsledek tak neodpovídá dění na hřišti a už vůbec ne brankovým příležitostem….

halový turnaj FŠ Třebíč: Zjednodušeně zhodnoceno, nepropadli jsme. Měl jsem obavu, jestli se dokážeme ve všech zápasech vyrovnaně konfrontovat. A dokázali, ale….Ale ve vyrovnaných duelech nám chyběl výraznější rozdílový hráč, který by zhodnotil tu „dřinu“ v poli a nebo prostě jen vyšší kvalita v řešení přečíslení, či činnosti na útočné polovině. Vždyť bilance při dvou remízách, třech porážka a skóre 11:15 hovoří jednoznačně o vyrovnanosti s ostatními týmy. V čem jsme zaostávali? V pomalé individuální činnosti s míčem a jeho přebíráním do nebezpečnější pozice, než ve které jsme byli. Zoufalé řešení přečíslení (chybělo výraznější odskočení a seběhnutí) a s tím spjaté i kreativnější řešení, třeba až do kuchyně. Vadila mě i určitá bojácnost, věší chuť se zapojit a i komunikace mezi sebou…..

MFK Frýdek- Místek 2:2 branky: Turek, Dostál
Slušné, bojovné a rušné utkání s hodně nevyužitými šancemi na obou stranách. My lepším týmem v první polovině zápasu, soupeř v té druhé.

1.FC Slovácko 3:4 branky: vlastní, Vaněk, Turek
Opět lepší výkon v první polovině utkání a k tomu i vedení o dvě branky. Postupně soupeř přebíral otěže zápasu a zaslouženě vývoj otočil. Nám se podařilo zdramatizovat závěr až kontaktní třetí brankou.

Vysočina Jihlava 2:3 branky: Vaněk, Turek
O výsledku rozhodla z naší strany pomalá přechodová fáze a spousty nekvality v ní. Utkání nebylo hezké a moc ke koukání. Za zmínku stojí dvě inkasované branky z autových vhazování.

FŠ Třebíč 4:4 branky: Turek, Vaněk, Čakurda, Dostál
Nezvládnout takový to duel je hřích a naše jednoznačná chyba! Čert vem laciné branky, ale při tolika přečíslení 3:2 musí padnout minimálně o pět branek více! Spousty a spousty nedotažených a správně nevyřešených náběhů nám zlomilo vaz.

FC Baník Ostrava 0:2 
S vítězem turnaje jsme sehráli výborných dvacet minut. Nedokázali jsme však zužitkovat ani jednu z několika příležitostí a soupeř udeřil dvě minuty před koncem z rohu a následně i po naší chybě při vyvážení míče. Tady ale musím kluky pochválit a je mi jich líto, že nebyli za svoje poslední turnajové vystoupení odměněni alespoň dílčím úspěchem.

sestava: Pospíšil- Šumilov, Krčil, Gelashvili, Dostál,Vaněk, Čakurda, Marhoul, Turek
pořadí: 1. FC Baník Ostrava, 2. 1. FC Slovácko, 3. FK Frýdek-Místek, 4. SK FŠ Třebíč - FC V. Meziříčí, 5. Vysočina Jihlava, 6. Bohemians Praha 1905