Vítězná generálka

Klokani si poradili 2:1 se Sokolovem

Vítězná generálka

V neděli se Klokani vrátili ze slunného Beleku, aby o necelý týden později poměřili síly se čtvrtým celkem FNL v rámci posledního přípravného zápasu před začátkem jarní části soutěže.

V Turecku se hráči Bohemians utkali s věhlasnými soupeři a obstáli, i když si připsali dvě porážky a jednu remízu. Nejdříve poměřili síly s maďarským Ferencvárošem (2:4), poté remizovali (2:2) s Rapidem Videň, aby nakonec těsně prohráli (0:1) s Sheriffem Tiraspol.

Dnes na ně však čekal tuzemský celek, který má prvoligové ambice. Do základní sestavy pak Roman Pivarník nasadil posily, pro které se tak jednalo o premiéru ve vršovickém dresu v Ďolíčku.

Úvod zápasu nebyl dobrý. Při teplotě okolo nuly se hráči jen pomalu dostávali do provozní teploty, také propískovaný terén udělal své. A tak jsme mohli vidět spoustu nepřesností. Přesto se do šancí hráči dostávali.

Na první výraznou šanci nemuselo asi pět stovek diváků čekat dlouho. Běžela 3. minuta, když si Pauschek na pravé straně obhodil obránce a pelášil do vápna. Tam pod sebou našel Jarolíma, jenž se pokusil technickou střelou umístit míč k levé tyči, ale jeho pokus šel o pár centimetrů vedle branky.

O nebezpečnou střelu se pak také pokusil na pravé straně Bratanovič, ale dělovka šla pouze na brankáře Belaňe. V dalších náznacích se Klokani v prvním poločase objevovali pravidelně, ale nedokázali je dotáhnout do konce. Především se jednalo o velké množství centrů do prázdna.

A tak se diváci mohli radovat až půl hodiny od prvního hvizdu utkání. Zasloužil se o to velkou měrou Zoran Gajič, který předskočil soupeře a levou nohou nacentroval skvělý míč, na který si naskočil Bratanovič a hlavou poslal Klokany do vedení.

To však netrvalo dlouho. Za sedm minut zůstal neobsazený Dvořák ve vápně, dostal míč a vypálil na branku. Do střely se sice vrhl Gajič, ale odražený míč už Čada usměrnil z hranice vápna za záda Švengera.

I když první poločas měl pomalejší náběh, tak se přeci jen hráči dostali do tempa. Druhý však byl z obou stran ve vlažnějším podání. Hra se více urovnala a hosté méně pouštěli Bohemku do šancí.

Dvě velké příležitosti jsme mohli vidět ihned v úvodu. Nejdříve se musel ukázat Zlámal, který střídal o poločase Švengera. Hrdlička totiž navedl míč na střed hřiště, vysunul na levé straně Vaněčka, kterému se tak otevřela cesta k brankáři Klokanů. Mířil mu z blízkosti mezi nohy, ale zimní posila je rychle přicvakla k sobě a míč mezi nimi zachytila.

V závěsu mohl vstřelit svoji druhou branku Bratanovič, ale skvělý míč od Rady mezi beky vyslal pouze vedle pravé tyče. Napravit to mohl v 62. minutě, ale opět se ukvapil se zakončením. Tentokrát mířil na přední tyč, ale střela se mu svezla na vnější nárt a lízla pouze síť.

Nakonec se však Klokani dočkali. Po dlouhé době fotbalu bez tempa se k odraženému míči dostal Jarolím, přiklepl si ho a z hranice velkého vápna vystřelil. Dvořák ještě na jeho střelu stačil, ale na dorážku Bartka od tyče již ne.

Do konce zápasu se již nic důležitého nestalo. Hosté se sice snažili o srovnání, ale ani z několika rohů se nedokázali prosadit. A tak Klokani slaví vítěznou generálku.