Chceme se zachránit dříve než loni!

Dnes proběhla v Ďolíčku tisková konference před startem jarní části ligy.

Chceme se zachránit dříve než loni!

Za účasti pěti zástupců Bohemians přivítali Klokani doma v Ďolíčku novináře na tiskové konferenci před startem jarní části Synot ligy. "Musíme uspět v lize. Věřím, že boj o záchranu zvládneme a že k tomu přispěje nejenom úsilí a pracovitost, ale i odvedený výkon v přípravě," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel vršovického klubu dr. Ladislav Valášek.

Zimní příprava je již minulostí a v sobotu vyběhnou Klokani v Ďolíčku k úvodnímu mistrovskému zápasu letošního roku. Na hřišti se může objevit až pět nových tváří. V rámci letošního přestupového okna přišli postupně Marek Jarolím, Pavol Cicman, Aleš Škerle, Zdeněk Zlámal a Zoran Gajič. "Bohužel se nám vyskytla zranění na pozicích, které jsme úplně řešit nechtěli. Ale myslím, že z tohohle pohledu jsme určitou práci odvedli. Věřím, že hráči, kteří přišli, budou přínosem a pomůžou nám směrem k záchraně," sdělil novinářům sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

I kvůli zranění několika hráčů v defenzivě nastoupilo v rámci přípravy na postu obránců patnáct různých fotbalistů. "Dali jsme možnost i hráčům z juniorky, byli tu i někteří na zkoušce. To číslo je vysoké, ale teď se nám to stabilizovalo a věřím, že to na jaře bude v pořádku," řekl trenér Roman Pivarník s tím, že na úvod jarní části Synot ligy počítá prozatím s trojicí stoperů Zoran Gajič, Aleš Škerle a Michal Šmíd.

Již za dva dny se v pět odpoledne Ďolíček zaplní fanoušky, kteří poženou Klokany za vítězstvím. Stejně tak to vidí i kapitán Josef Jindřišek: "Všichni se těšíme, až to vypukne! Pro nás dobře, že začínáme doma. Fanoušci nás budou hnát dopředu." I on si je vědom, jak důležité utkání čeká v sobotu jeho mužstvo. "Doufám, že dobře odstartujeme," věří před začátkem jara Jindřišek.

Na tiskové konferenci byl i jeden z nově příchozích hráčů, Marek Jarolím. I přesto, že je mu třicet let a v české lize se jedná o jeho osmé angažmá, v Ďolíčku hrál prakticky jen jednou. "Nějak to tak vyšlo, že to bylo předtím na Strahově, nebo v Edenu. Tady jsem hrál až vloni s Libercem. Ale jako malý kluk jsem do Ďolíčku chodil hodně na fotbal. Atmosféru tady znám, těším se na to," řekl na závěr Jarolím.

Přijďte se podívat v sobotu do Ďolíčku, jak Klokani zvládnou vstup do soutěže!