S Jihlavou bez branek

I přes převahu a dvanáct střel nedokázali Klokani skórovat.

S Jihlavou bez branek

První mistrovské utkání po zimní pauze přivedlo do Ďolíčku celek FC Vysočina Jihlava. Každý tým chce mít dobrý start a nejinak tomu bylo v tomto duelu. Navíc vše zpestřila provázanost některých hráčů s oběma kluby.

Asi nejživěji si pamatují fanoušci loňskou sezónu, kdy Luděk Klusáček pomohl zachránit klub z Vršovic v první lize. Dnes se však postavil na opačnou stranu barikády, aby koučoval své nové svěřence. Navíc i díky postavení obou mužstev se dala čekat urputná bitva.

To se vyplnilo, především v prvním poločase. Hodně nepřesností na obou stranách, spousta soubojů a hra ve středu hřiště - to byl obrázek, který se naskytl za prvních 45 minut v Ďolíčku. Přesto se nějaké příležitosti při opatrném výkonu hráčů vyskytly.

Na začátku utkání Jihlava chopila iniciativu a Klokani měli co dělat, aby se z tlaku vymanili. Paradoxně však jako první mohli skórovat Klokani, když se ve 12. minutě Mikuš vrhl ve vápně obětavě mezi obránce a možná i s přispěním nedovoleného zákroku dostal míč k Jarolímovi. Ten z prostoru velkého vápna a pravé strany půlkruhu střílel těsně nad branku.

Skórovat mohla i Jihlava. Kliment vrátil míč po odvráceném rohu do vápna, kde si naskočil Krejčí. Jeho pokus hlavou z 34. minuty měl dostatečný důraz, ale šel kousek nad břevno.

Krom těchto střeleckých pokusů jsme mnoho neviděli. Ovšem pokud bychom nepočítali finální fázi, tak průniků bylo vidět hodně. Například ve 38. minutě si Šulek obhodil Šírla a mířil na Švengera, v nebezpečné situaci však centr pod sebe trefil prvního hráče Bohemky.

Ani Klokani se při podobných příležitostech k zakončení nedostali, výjimkou byla tečovaná střela Mikuše, která však mířila příliš blízko k přední tyči. A tak se po prvním poločase rozešli soupeři bez branek.

Druhý poločas začal mírnější převahou Klokanů. Hned z kraje poslal zajímavý centr Mikuš do šestnáctky, ale před Pauschekem uklízel míč Vaculík.

Na druhé straně se dostal do úprku Kliment po pravé straně hřiště. Díky nečekané ztrátě byli Klokani rozhození a tak se hráč Vysočiny dostal nerušeně až do vápna. Tam měl v nabídce tři hráče, ale Jindřišek dobře vyhodnotil situaci a před přihrávkou mu včas skočil pod nohy.

Velké problémy dělal hostům rychlonohý Mosquera na levé straně. Po několika faulech a kartách nakonec došlo k vyloučení Tlustého, který těsně před vápnem zatáhl za záchrannou brzdu. Klokani tak umocnili tlak z druhého poločasu, ale i přes početní převahu se nedokázali prosadit.