Vaníček: Musel jsem se před trenérem ukázat

Reprezentanti se vrátili z Walesu, kde se připravovali na kvalifikaci.

Vaníček: Musel jsem se před trenérem ukázat

Reprezentace do 17 let má za sebou již poslední přípravu před druhou fází kvalifikace Mistrovství Evropy. Za necelý měsíc odcestují svěřenci trenéra Václava Černého do Maďarska, kde budou bojovat o postup ze čtyřčlenné skupiny (Maďarsko, Bosna a Hercegovina, Skotsko).

S týmem odcestoval Matěj Chaluš i Antonín Vaníček, který se do nominace vrátil po delší pauze. Na minulé akci zaskakující reprezentační kapitán Chaluš i z důvodu jisté absence na začátku kvalifikace (kvůli počtu obdržených žlutých karet) do únorových přípravných zápasů ve Walesu zasáhl jen do jednoho poločasu. Naopak Vaníček naskočil do obou. Nejdříve se dostal do hry v 57. minutě, ve druhém utkání odehrál celou hodinu.

V reprezentaci jsi nějakou dobu chyběl. Čím si to vysvětluješ?
Do nominace jsem se vrátil po hodně dlouhé době, bohužel. Ale zase jsem rád, že jsem měl tu příležitost dostat se do reprezentace znovu. A čím si to vysvětluji? Myslim si, že to hodně ovlivnilo mé posunutí do starší kategorie U19 a výkony, které jsem podával.

Jak sraz ve Walesu probíhal?
První den jsme měli jeden trénink a spali jsem na hotelu v Praze. Druhý den jsme brzy ráno odletěli do Amsterdamu, kde jsme přestoupili a letěli do Cardiffu. Na soustředění v Cardiffu jsme měli dva zápasy a dva tréninky. Hodně jsme probírali taktickou stránku našeho týmu a dívali se na videa ze starších zápasů.

Byla to poslední zkouška před kvalifikací. Cítil si, že se před trenérem můžeš ukázat?
Věděl jsem, že jestli se chci dostat na kvalifikaci, musím se před trenérem ukázat. Ale ne tak, že bych hrál sám na sebe.

Měli jste na srazu i nějaké volno? S Matějem Chalušem jste nám poslali jednu fotografii.
Mezi zápasy jsme měli jeden ranní trénink a po oběde jsme jeli autobusem do centra Cardiffu, kde jsme měli asi dvě a půl hodiny rozchod. Tam jsme s Matějem právě pořídili fotku.