Důležitý zápas s Příbramí

Sobotní duel ve znamení Bohemáckého dne žen!

Důležitý zápas s Příbramí

Třetí jarní kolo bývá pro Klokany kritické a nejinak tomu je i letos. Svěřenci Romana Pivarníka získali z předchozích dvou utkání jeden bod a nyní potřebují nutně přidat další. Ovšem má to háček.

1.FK Příbram patřil na začátku ligy na dno tabulky. Avšak v závěru dotáhl své manko a nyní je již před Bohemkou. Dokonce si v posledním utkání vyšlápl na Mladou Boleslav (2:0), i když před tím nestačil na Spartě (1:4). To hráči Bohemians nejdříve remizovali doma s Jihlavou (0:0), aby pak třikrát inkasovali v Jablonci (0:3).

Z těchto dvou zápasů nebyl asi žádný fanoušek příliš nadšený. Přesto se tam pozitivní prvky, které by rád Pivarník viděl v dalším zápase, objevily: “Poprvé jsme Jihlavu nepustili do šance, Jablonec do prvního gólu také ne. Bude důležité v obraně pokračovat v důslednosti a také se ukázat v útočné fázi,” vypočítal trenér Bohemians.

Na vstřelení první jarní branky přidal recept: “Za prvé vytvářet si brankové příležitosti a za druhé trefit bránu. Máme dost střel na bránu, ale málo do prostoru branky. Pak je třeba je proměnit.”

“Na tréninku to je dobré,”
popsal osmačtyřicetiletý kouč. “Ale ti hráči, kteří překopávají v zápase, tak to začínají překopávat i v tréninku a ti, co ho mají dobré, tak se do zakončení v utkání nedostávají.”

“S Příbramí to bude jiný zápas, je důležité ho vyhrát,”
řekl nám trenér Bohemians a směrem k sestavě tajemně dodal: “Uvidíme, je tam několik otazníků, máme několik alternativ hry a rozhodneme se až v sobotu.”

Proto je třeba v aktuálním kole zabrat a připsat si tři body, které mužstvo trochu uklidní. Inspiraci by si mohli hráči vzít z podzimního duelu, kdy porazili Příbram na jejím hřišti (3:2).

Příbramští přes zimu posílili, především ale přivedli jedno zvučnější jméno než ostatní. Roman Bednář, bývalý hráč West Bromwich Albion, se dokonce gólově prosadil ihned při svém domácím debutu proti Boleslavi. Je to tak další bývalý hráč Sparty, který zakotvil ve středočeském klubu. Podobně na tom je Martin Zeman, či Tomáš Zápotočný.

Zápas startuje v sobotu od 17 hodin v Ďolíčku, řídit ho bude rozhodčí Kovařík, asistovat mu budou Pospíšil a Štěrba.

Den konání v pořadí 19. mistrovské utkání je vedením Bohemians vyhlášeno jako “Bohemácký den žen”, při kterém budou mít osoby něžného pohlaví vstupné bez poplatku. Mimo to je pro ně připravená bohatá doprovodná akce, včetně nové kolekce ve fanshopu.