Juniorka veze cenný bod ze Strahova

Brankář Petr Dočekal skvěle vychytal Spartu.

Juniorka veze cenný bod ze Strahova

V pondělí se do pražských ulic smálo jarní odpolední slunce a doprovázelo mladé Klokany na cestě k utkání s jedním z největších soupeřů - pražskou Spartou. Z Ďolíčku vystoupali až na strahovský kopec, kde se v tréninkovém centru Sparty postavili letenským mladíkům vydatně doplněným o hráče ligového áčka - základní sestavu zdobila jména jako Miller, Kováč, Švejdík, Podaný či Řezníček.

Bohemka nastoupila do utkání srdnatě, mladá sestava aktivně narušovala rozehrávku soupeře a ačkoliv měla Sparta míč na kopačkách, do nebezpečných situací se nedostávala. Naopak poprvé zahrozili Klokani, po čtvrthodině hry vyzkoušel pozornost Millera z hranice vápna Koštíř. Stejný obraz hry byl k vidění po celou první půlhodinu - těžkopádně kombinující Sparta a Klokani čekající na příležitost ke kontru. Na konci první půlhodinky mohl strhnout vedení k zelenobílým Havel, jeho střelu však gólman Miller ztečoval na roh. První příležitost k vyniknutí dnes skvělého Dočekala dal ve 32. minutě Schick, jehož střelu mířící k tyči pohotově zlikvidoval. Tato gólovka sparťany povzbudila a v krátkém sledu Dočekal vytáhl několik skvělých zákroků, když zklamal zejména Moravce a Švejdíka, jejichž střely měly jasně gólové parametry. 

V první půli diváci branku neviděli.  Na dlouhou cestu do šaten se vydala jen Sparta, trenér Bohemians Slezák využil teplého slunečného počasí k poločasovému odpočinku se svými svěřenci přímo na hřišti. 

Druhý poločas začal tam, kde první skončil. K vidění byla na dobře připraveném přírodním trávníku o kombinaci se snažící Sparta a pozorně bránící Bohemka, která už se však i přes několik nadějných rychlých protiútoků nedostávala do zakončení. Sparťané se probíjeli obranou jen stěží a když už se jim to povedlo, naráželi na v tranzu chytajícího Dočekala v hostující brance. V rozmezí několika desítek vteřin kolem 70. minuty hry "Dočky" nejprve pohotovým výběhem zmařil šanci Řezníčka, poté šel rychle k zemi, aby překazil brankovou radost Tomlovi a následně lapil zdařilou Schickovu střelu z hranice vápna. Na druhé straně vypadal nejnadějněji průnik Košaty po levé straně, jehož zpětnou přihrávku před branku jen o krok nestihl sprintující Havel.

Útočné snaze Sparty nepomohla ani dosti nepochopitelně nařízená penalta po čistém souboji o míč v pokutovém území Klokanů osm minut před koncem. Sudí Mokrush dal svým verdiktem ještě více vyniknout Dočekalovi, který naprosto přesně vystihl Řezníčkovu střelu a u své pravé tyče ji lapil. Řezníček už byl ze svého protivníka v brance po zbytek zápasu zřejmě tak vykolejený, že svou tutovku z malého vápna v nastaveném čase namířil jen pánu bohu do oken. Klokani tak zásluhou dobře organizovaného a soustředěného výkonu a zejména vynikajícího Dočekala odvážejí poprvé v historii Juniorské ligy ze Sparty bod.