Mladíci porazili Teplice

Zápas rozhodl na začátku druhého dějství Řezníček.

Mladíci porazili Teplice

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka chtěli navázat na povedené výsledky z posledních kol a v pondělí nastoupili na hřišti Meteoru proti Teplicím. V případě vítězství by se na své soupeře ze severu Čech v tabulce bodově dotáhli.

V utkání za větrného počasí dokázali být Klokani aktivnějším týmem již od začátku duelu. Ve 14. minutě si dokázal Havel míč zaseknout do středu hřiště a míč vyslal přesně k pravé tyčce. K brance tato střela ale nevedla.

Bohemka nedokázala zužitkovat tlak ani kolem 28. minuty zápasu. Nejdříve do vápna posílal přízemní centr z levé strany Košata, ale byl neúspěšný. Se stejným výsledkem dopadl i krajní obránce na druhé straně, k centru Jelínka se nikdo nedostal.

Po půlhodině hry se ve vápně k míči po závaru dostal Havel. Na Skaláka v brance Teplic vyslal z otočky nepříjemnou střelu, dokonce ho i propálil, ale vracející se obránce dokázal míč na hranici malého vápna odkopnout do bezpečí.

V pozoru musel být na druhé straně i Šrámek, který předvedl po rohovém kopu soupeře reflexivní zákrok. O chvilku později se ho soupeři snažili propálit tvrdou střelou. I když měl Šrámek ztíženou pozici, míč chytil v klidu do náruče. Třetí šanci si soupeř zahodil sám. Po sklepnutém míči ofenzivní hráč Teplic trestuhodně branku přestřelil.

Druhý poločas patřil už jen Klokanům. Hned zkraje půle se dokázal prosadit Řezníček a poslal Bohemku do vedení. Obrana Teplic se snažila po akci z levé strany míč sice odkopnout, ale ten se dostal pouze k Řezníčkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 58. minutě letěla Žaloudkova hlavička jen těsně vedle branky. O utkání prakticky rozhodl obránce Horvát, když unikajícího Řezníčka zatáhl za dres a od rozhodčího Lercha uviděl okamžitě červenou kartu. Z následného trestného kopu se faulovaný ale neprosadil.

Od té doby Bohemka držela míč na svých kopačkách a Teplice nepouštěla do žádných šancí. Hráči si zkušeně pohlídali vítězství a připsali si do tabulky opět tři body. Z posledních šesti zápasů tak juniorka prohrála pouze jediné utkání.