Výsledkový servis ze 7. - 14 března

Virtuální Ďolíček přináší výsledek a hodnocení dorosteneckých zápasů.

Výsledkový servis ze 7. - 14 března

Tento víkend začala soutěž i mladším dorostencům, kteří jeli k úvodním duelům jarní části ligy na půdu Teplic. Oba dva týmy zápas zvládly a vezou si tedy zpět do Prahy šest bodů. Nejstarší dorostenecká kategorie si za poslední dva víkendy připsala dvě remízy. Veškerý souhrn přinášíme zde ve článku.

U19
Bohemians Praha 1905 - FC Hlučín 0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905: Dařina - Vacík, Brak, Kalaš, Malík - Bláha, Věchtík (80. Hořák), Grohmann (46. Vaníček) - Fotr, Vachoušek, Káš (46. Kostka).
Trenér Michal Zach: "Soupeř vsadil na důslednou obranu, kterou se nám nepodařilo překonat. Hlavně ve finální fázi nám chybělo více klidu a přesnosti. Navíc jsme stále museli být pozorní směrem dozadu, neboť Hlučín hrozil rychlými protiútoky. Spravedlivá dělba bodů."

U19
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Branka Bohemians: 82. Brak (Kubec).
Bohemians Praha 1905: Došek - Vacík, Brak, Chaluš, Malík - Bláha, Vaníček, Kostka (46. Pejša, 76. Kubec) - Fotr, Vachoušek, Grohmann (85. Káš).
Trenér Michal Zach: "V bojovném utkání, ve kterém jsme spoléhali na pozornou obranu a rychlé protiútoky, padaly branky až v poslední čtvrthodině. Domácí se ujali vedení po rohovém kopu, vyrovnání přišlo o chvíli později též po naší standardní situaci. Nakonec jsme mohli strhnout vedení na svoji stranu, ale Kubec svoji individuální akci nedotáhl do úspěšného konce."

U17
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
Branky: 30. Šimeček z pen. - 25. Pilát (Kubelka), 46. Václavík (Fric).
ŽK: Weber - Buneš.
ČK: 74. Weber - 49. Nátr.
FK Teplice: Němeček - Hošek, Bekakis, Plos, Zmrhal, Kotrba, Benda, Kučera, Šimeček, Kodad, Schettl. Na střídání: Vepřovský, Mikiska, Weber, Strnad.
Bohemians Praha 1905: Procházka - Nátr, Tomaides (64. Hašek), Fric, Hanzl, Buneš, Kubelka (50. Melíšek), Pilát (50. Panýrek), Begič (50. Šum), Václavík, Růžička.
Trenér Ludovit Szekeres: "Na základě vzájemného podzimního utkání se soupeřem z Teplic jsme v očekávání kvalitního a na události bohatého zápasu zajížděli na sever Čech k úvodnímu utkání jarní části naší soutěže. A naše očekávání se naplnilo vrchovatě! I když jsme z různých důvodů postrádali několik silných hráčů naší sestavy - např. Krištof, Chaluš, Černý, Vaníček - zbytek hráčského kádru se náležitě semknul, ukázal velkého týmového ducha, odehrál herně kvalitní utkání a nakonec zcela po zásluze dosáhl na vítězství!

Snahu domácích o aktivní vstup jsme eliminovali dobrým pohybem s včasným dostupováním a kvalitním držením míče. Naše převaha v kombinacích nám postupně přinášela v průběhu celého utkání mnoho silných možností k dosažení branky. Realizace závěru kombinací však zodpovídala faktu prvního mistrovského utkání! Zodpovědnost momentu, či scházející kapička sebevědomí, nebo i vyšší individuální dovednosti, zabrámnili našim hráčům rozhodnout utkání již v prvním poločase. Možnosti Begiče, Piláta, Nátra i dvakrát Kubelky lze totiž označit termínem "tutovka".

První branku utkání vstřelil po krkolomné přihrávce Kubelky stejně krkolomně slabší nohou Pilát - 0:1. Na srovnání skóre jsme však čekali jenom chvíli. Po nastřelené ruce Kubelky, stojícího ve zdi, úspěšně realizoval pokutový kop domácí Šimeček - 1:1. Další nebezpečná střela domácích skončila těsně vedle a uzavřela první dějství.

Ve druhém poločase byla hra srovnanější, kombinační převahu jsme však dokázali udržet až do konce utkání. Vítěznou branku vstřelil hlavou
Václavík po zdařilé rozehrávce standardní situace Fricem - 1:2.

Charakter i silnou vůli prokázali hráči v rozmezí 49. - 74. minuty, kdy nás po červené kartě Nátra bylo na hřišti o jednoho méně. I ve hře v oslabení jsme definitivně mohli stvrdit naše vítězství ,ale střídající Panýrek několikrát selhal v koncovce a odmítl roli hrdiny. Počet hráčů se srovnal po červené kartě teplického Webera. V závěru utkání ještě stihli zahrozit domácí nebezpečnou hlavičkou, kterou zpacifikoval spolehlivý Procházka. Z jedinců lze vyzvednout vícero hráčů - Václavík, Hanzl, Buneš, Pilát, Fric, Tomaides - palec nahoru i uznání realizačního týmu a soupeře patří dnes ovšem všem hráčům!

Soupeři děkujeme za přístup v rámci fair play i za korektní prostředí. Hoši děkujem!!
"

U16
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 2:4 (1:1)
Branky Bohemians: 5. Stojanovski (Tonda), 48. Vrána (Tonda), 59. Farkaš (Vrána), 70.Vrána.
Bohemians Praha 1905: Smrčka - Jaroš, Nechvátal, Malý, Bára (77. Šebek), Pavel, Richter (63. Pouzar), Farkaš, Le Tuan "Tonda", Stojanovski, Vrána (71. Kříž).
Trenér Daniel Korda: "Do prvního jarního kola jsme nastoupili v pozměněné sestavě ve středu hřiště. V úvodu utkání jsme byli aktivnější a zaslouženě jsme se ujali vedení. Domácí rychle hru vyrovnali a byli do poločasu lepším mužstvem, dobře kombinovali a do poločasu srovnali z pokutového kopu. Do druhé půle jsme opět dobře vstoupili a z rychlého protiútoku jsme se ujali vedení. Obě mužstva si nadále vytvářela brankové příležitosti. My jsme byli produktivnější a odskočili jsme do vedení 4:1. Domácí již jen korigovali v závěru utkání střelou z dálky."