První poločas ke třem bodům s Duklou nevedl

Před reprezentační pauzou se Klokani opět gólově neprosadili.

První poločas ke třem bodům s Duklou nevedl

Po týdnu se Klokani opět představili v rámci Synot ligy. Prohraný zápas v Hradci chtěli odčinit v pražském derby proti FK Dukla Praha, se kterou mají dobrou bilanci. Ta však zápasy nevyhrává.

První poločas byl ze strany Bohemky slušný. Spousta šancí, avšak všechny kryl brankář Rada. Nutno podotknout, že mu to Klokani ulehčili. Jako by snad v době střely míč nasměroval na svoje souřadnice.

V 10. minutě však zasáhl dobře. Šírl zatočil polovysoký míč do vápna, kde byl v náběhu Mikuš. Ideálně balon nezpracoval, a tak musel zakončovat před vyběhnuvším Radou patou. Brankář jeho pokus vyrazil, stejně jako následnou dorážku.

Po rohovém kopu však měl i dost štěstí. Bartek nasadil svému sokovi u levého rohového praporku jesle, předložil míč k Bratanovičovi, jenž ho šajtlí zatočil do malého vápna. Tam si naskočil Mikuš, trkl a sledoval, jak jeho umístěná střela míří přesně do míst, odkud se nestihl přesunout brankář hostí. Balon vyrazil, než však k němu slovenský útočník doběhl, aby ho píchl do sítě, Rada se vymrštil a zakryl ho.

A šance Bohemky pokračovaly. Ve 33. minutě míč propadl vápnem až k Bratanovičovi, jenž ho z prvního dotyku vrátil do varu. Tam stál Gajič, balon tečoval, avšak do branky ho jen o pár centimetrů neusměrnil.

Pět minut před poločasem brankář Dukly opět prokázal svoji schopnost přitahovat míč jako magnet. Moravec vyvezl míč před velké vápno a uvolnil Bratanoviče, jenž postupoval mírně zleva na Radu. Rozhodl se pro zakončení svojí silnější nohou, tedy pravačkou a šajtlí, což Radovi usnadnilo zákrok. I tak ale měl práci ho vytěsnit před sebe, kde si na něj naběhl Bartek a tvrdou střelou po zemi mířil mezi brankářovy nohy, který je však zavčas přicvakl.

Minutu před koncem pak do té doby bezzubé hosty dostal do šance Zlámal, když se pokusil hrát fotbal a pod tlakem místo odkopu zvolil rozehrávku. Tu vystihl Berger, ale odkrytou brankou ze střední vzdálenosti přestřelil.

První poločas tedy nabídl zajímavý fotbal ze strany Vršovických, druhý však tak dobrý nebyl. Soupeř z Julisky se více zkonsolidoval a zlepšil defenzivní činnost. To se projevilo v úbytku příležitostí.

I tak se nějaké šance objevily. V 57. minutě se ztečovaný míč dostal na půlkruh k Radovi, který pálil technicky k levé tyči, bohužel se míč díky rotaci stočil mimo tři tyče.

Klokani si snažili vypracovat nějaké tutovky, ale nebylo jim přáno. Naopak Dukla se dostala více do hry a mohlo to mít katastrofální důsledky. V 87. minutě se Přikryl dostal na středu hřiště k míči, posunul si ho a napřáhl z pětadvaceti metrů. Zlámal včas zareagoval a konečky prstů míč vytáhl z horního růžku branky.

Blížil se konec utkání a hráči Bohemians chtěli strhnout všechny body na svoji stranu. Ale závěrečný tlak si nedokázali vytvořit, navíc Gajič se dostal do problémů v rozehrávce a byl nucen faulovat unikajícího Beauguela. Viděl druhou žlutou a musel předčasně do kabin.

Bude tak chybět v příštím kole, kdy se po reprezentační pauze Klokani střetnou se svým sousedem z Vršovic - Slavií Praha.